--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул визначив основні напрямки розвитку Дніпропетровської області в 2012 році

11:01, 24 дек 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул визначив основні напрямки розвитку Дніпропетровської області в 2012 роціЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його перший заступник Вячеслав Задорожний провів підсумкове засідання колегії облдержадміністрації. Під час роботи колегії були визначені основні напрямки розвитку Дніпропетровської області в наступному році.  

«У 2012 році наша область святкує своє 80-річчя. Це знакова подія, яку ми повинні відзначити на найвищому рівні. Усі знакові заходи, які проходитимуть в області, будуть  присвячені ювілею нашого регіону», - сказав Вячеслав Задорожний. Він також додав: «Губернатор Олександр Вілкул визначив перед керівниками міст та районів нашого регіону ряд завдань на майбутній рік. Всі вони спрямовані на покращення якості життя жителів Дніпропетровської області».

У наступному році область продовжуватиме реалізацію пілотного проекту модернізації охорони здоров’я. У його рамках у регіоні триватиме підвищення якості роботи швидкої медичної допомоги. Зокрема, буде поновлюватися парк автомобілів «швидкої допомоги», планується відкрити 14 додаткових пунктів тимчасового базування «швидкої медичної допомоги» та створити додатково 14 бригад.

Також у рамках реалізації Національного проекту Президента України Віктора Януковича «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» у 2012 році у Дніпропетровську розпочне роботу регіональний перинатальний центр, оснащений сучасним високотехнологічним обладнанням. Центр розрахований на 4 тис пологів на рік. Тут буде надаватися високоякісна медична допомога мамам і новонародженим.

У червні наступного року в с. Орловщина буде відкритий санаторно-оздоровчий реабілітаційний центр для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Буде створений обласний молодіжний центр.

У наступному році заплановано реалізацію пріоритетних інфраструктурних проектів – будівництво другої черги об’їзної дороги та метрополітену.
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула в області буде продовжена реконструкція, капітальний ремонт та будівництво доріг. У наступному році перевага буде надаватися капітальному ремонту, зокрема внутрішньоквартальних доріг.

Наступний рік визначено Президентом України як «Рік спорту та здорового способу життя». У 2012 році в області планується встановити 60 спортивних майданчиків, розпочнеться будівництво сучасної Льодової арени у м. Кривому Розі. Також Дніпропетровщина готуватиметься до проведення чемпіонату «Євробаскет-2015». Нагадаємо, м. Дніпропетровськ увійшов до числа міст України, де будуть проходити змагання.

Крім цього на Дніпропетровщині передбачено реконструювати та побудувати близько 35 км водопровідних мереж. Це дозволить забезпечити близько 8 тис жителів якісним водопостачанням та значно покращить якість питної води для 116 тис осіб. Зокрема, планується ввести в експлуатацію магістральні водоводи Марганець -Томаківка, Артем – ЦГЗК м. Кривий Ріг, Південний ГЗК – Сергіївка Софіївського району. На насосних станціях водопровідних підприємств будуть впроваджуватися системи автоматизованого управління, які дозволяють практично удвічі скоротити витрати на електроенергію і подовжити термін експлуатації обладнання. Нагадаємо, десять потужних насосних станцій у Дніпропетровську, Кривому Розі, Дніпродзержинську, Новомосковську вже переведені в автоматичний режим управління.

Одним із пріоритетних напрямків Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області є екологія. Наступного року буде завершена реконструкція колектора по вул. Маршала Малиновського в м. Дніпропетровську, що дозволить припинити забруднення річки Самара. А на Карачунівському водопровідному комплексі ДПП „Кривбаспромводопостачання» буде побудована оборотна система повторного використання промивних вод. Крім того, планується розпочати реконструкцію систем водовідведення сел. Кринички, Магдалинівка, Гвардійське, Черкаське, міст Синельникове та П’ятихатки.

Також у 2012 році у регіоні планується завершити будівництво полігонів у сел. Широке, Васильківка та Солоне, придбати необхідне обладнання та техніку для утримання в належному стані смуг доріг загальнодержавного значення.

У рамках розвитку агропромислового комплексу на Дніпропетровщині триває будівництво молочного комплексу в  ТОВ «Ювілейне» Дніпропетровського району на 1,5 тис голів, «Агро-Союз» на 3,3 тисячі голів, ТОВ «Фактор-Д» Апостолівського району на 2 тис корів. Триває будівництво 12 овочесховищ загальною потужністю 15,7 тис тонн, що дозволить збільшити обсяги зберігання плодоовочевої продукції для населення області. У Дніпропетровську заплановане відкриття оптового ринку сільськогосподарської продукції та введення в експлуатацію елеватора  для зберігання зерна загальною місткістю 30 тис тонн.

Також у 2012 році розпочне роботу електросталеплавильний комплекс металургійного заводу „Дніпросталь”, на Павлоградському хімзаводі планується побудувати декілька об’єктів з утилізації твердого ракетного палива та звичайних видів боєприпасів, а також завод з переробки використаних акумуляторів та відходів.

Продовжиться реалізація Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергетичних ресурсів у Дніпропетровській області на 2010 – 2015 роки. У 2012 році передбачається здійснити близько 439 заходів на суму понад 1 млрд грн. Після реалізації всіх заходів Програми щорічна економія паливно-енергетичних ресурсів передбачається на рівні близько 1,7 млрд грн  щороку.
На виконання Плану дій з проведення земельної реформи та створення прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення, основними питаннями для виконання у 2012 році є:

- проведення роботи з інвентаризації земель сільськогосподарського призначення;
встановлення меж населених пунктів;

- проведення робіт із розмежування земель державної та комунальної власності.

У наступному році буде продовжено реалізацію пілотних проектів, таких як:
“Електронний регіон”;

- забезпечення безпеки дорожнього рух, встановлення світлофорних об’єктів та їх обладнання звуковими пристроями;

проекту “Державне управління завтрашнього дня” в рамках Рамкової угоди про співробітництво Дніпропетровської області з Національним агентством України з питань державної служби. Його мета – розвиток професійної державної служби, підвищення соціального статусу державних службовців відповідно до європейських стандартів.

Завершуючи роботу засідання Вячеслав Задорожний зазначив, що згідно з новим законом “Про вибори народних депутатів України”, вводиться змішана система виборів, яка дасть змогу ширше представити інтереси територіальних громад у Верховній Раді. «Наше завдання – створити всі умови, щоб вибори відбулися без порушення норм чинного законодавства, пройшли організовано, відкрито та прозоро», - сказав перший заступник губернатора.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых