--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині створюється сучасна система діагностики та лікування хвороб серця

10:45, 14 дек 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині створюється сучасна система діагностики та лікування хвороб серцяНовий ангіограф стане вже другим таким апаратом у Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії, за допомогою якого надаватиметься висококваліфікована кардіологічна допомога. У Центрі зосереджено високопрофесійний персонал та найкраще обладнання, адже тут проводиться 90% усіх операцій на серці в регіоні.

Новий ангіограф стане вже другим таким апаратом у Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії, за допомогою якого надаватиметься висококваліфікована кардіологічна допомога. У Центрі зосереджено високопрофесійний персонал та найкраще обладнання, адже тут проводиться 90% усіх операцій на серці в регіоні.

«У Дніпропетровській області створюється сучасна система діагностики та лікування хвороб серця. Вона складається з діагностики стану пацієнта лікарями загальної практики – сімейної медицини, яка забезпечує своєчасну профілактику та виявлення хвороб на ранніх стадіях. Наступний рівень медичної допомоги людям з серцево-судинними захворюваннями надають 19 спеціалізованих центрів, які працюють у міських та районних лікарнях. У них налагоджено реєстрацію та облік хворих на гострий інфаркт міокарда, що дозволяє об’єктивно оцінити потребу у спеціалізованих препаратах та обладнанні. Третій рівень – це обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії. У цьому центрі сконцентровано найсучасніше обладнання та висококваліфіковані лікарі, що дозволяє проводити складні операції на серці», – сказав губернатор Олександр Вілкул.

Він також додав, що для надання швидкої медичної допомоги з дотриманням часу доїзду до хворого за 10-20 хвилин в регіоні створюється єдина регіональна система екстреної допомоги. Це підвищить якість надання медичної допомоги в Дніпропетровській області.

«Сучасне медичне обладнання – запорука ефективної допомоги пацієнтам. Ангіографія є «золотим стандартом» у діагностиці кардіологічних хвороб – вона  дозволяє правильно обрати метод та обсяг проведення лікувальних процедур. Для придбання ангіографічної системи в обласний центр кардіології та кардіохірургії було виділено майже 20 млн грн», – сказала начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

«Завдяки ангіографічній системі лікарі можуть побачити судини серця та оцінити їх стан. На екрані чітко видно всі проблеми з судинами – це не статичний знімок, а відео, тож діагностика дуже точна. Ангіографія – найсучасніший метод діагностування серцево-судинних захворювань, який застосовується у провідних клініках світу», – наголосив директор обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Юрій Григоренко. Він також зазначив, що нове обладнання дозволить вдвічі збільшити кількість спеціалізованих досліджень з 900-950 до 2 тисяч на рік та суттєво збільшити кількість операцій.

Нове обладнання почне працювати з січня 2012 року. Наразі для встановлення сучасної ангіографічної системи в обласному центрі кардіології та кардіохірургії проводиться реконструкція спеціального приміщення. Воно відповідатиме всім вимогам високотехнологічного обладнання для проведення досліджень та кардіохірургічних втручань.

У жовтні минулого року в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії за підтримки губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула було відкрито унікальне і єдине в області відділення інтервенційної кардіології з блоком інтенсивної терапії. Завдяки його роботі вже надана висококваліфікована медична допомога багатьом хворим з гострим коронарним синдромом та гострим інфарктом міокарда.

Довідково:

У Дніпропетровському обласному центрі кардіології та кардіохірургії (м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 28) працюють 5 відділень: кардіології, інтервенційної кардіології, кардіохірургії для дорослих, кардіохірургії для дітей, відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

За 9 місяців 2011 року проконсультовано 66407 хворих, у тому числі близько 5000 дітей з вродженими та набутими захворюваннями серцево-судинної системи. Проліковано в стаціонарі 2917 хворих, у тому числі 140 дітей.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0