--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині пройшли тренування служб у разі ускладненням погодних умов

15:15, 29 ноя 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині пройшли тренування служб у разі ускладненням погодних умовНа Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула пройшли штабні тренування, до яких були залучені фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації, ГУ МНС України в Дніпропетровській області, регіональних (міських, районних) штабів з ліквідації надзвичайної ситуації, обласних (міських, районних) спеціалізованих служб цивільного захисту.

«Ми повинні мати відпрацьований механізм залучення органів управління та сил комунальних підприємств, спеціалізованих автодорожніх, медичних, газорятувальних, гідрометеорологічних служб цивільного захисту та інших під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов у зимовий період. Від ефективності цієї роботи та злагодженої взаємодії залежить життя населення та функціонування систем життєзабезпечення. Для оперативного реагування під час виникнення надзвичайних ситуації подібні тренування на Дніпропетровщини проходять регулярно», – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Тренування проводились відповідно до  плану основних заходів цивільного захисту Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (Дніпропетровська ТП ЄС ЦЗ) на 2011 рік. Керівниками штабного тренування є начальник ГУ МНС України в Дніпропетровській області Віктор Бутківський та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Під час тренування була змодельована наступна ситуація: внаслідок складних погодних умов випала місячна норма опадів, висота снігового покрову досягає до 30 см, на трамвайних лініях сформувалося до 20-ти мм наростів криги. Очікуються пориви північно-західного вітру 17-22 м/с, хуртовини, ожеледь, місцями по області сильні опади. Зафіксовані місця падіння дерев, рекламних щитів та поривів ліній електропередач. В окремих районах та містах припинено електропостачання та телефонний зв’язок, можливе виникнення аварій в системах життєзабезпечення населення

Штабні тренування проводились в два етапи – теоретичний та практичний. Подібні тренування дозволяють удосконалити навички керівників органів управління Дніпропетровської ТП ЄС ЦЗ у приведенні підпорядкованих підрозділів у готовність до дій за призначенням при ускладненні ситуації під час надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов у зимовий період, надання практичних навичок органам управління цивільного захисту, оперативно-черговим змінам та штабам з ліквідації надзвичайної ситуації із збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття рішення, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення завдань до підлеглих, безперервного управління ними у ході проведення рятувальних та інших невідкладних робіт під час ускладнення погодних умов у зимовий період.

За підсумками штабного тренування кращими були визнані міські підсистеми: Дніпропетровська, Павлоградська, Марганецька, Вільногірська, районні підсистеми: Апостолівська, Петропавлівська, Софіївська, Юріївська.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых