--.-° --% 0мм

Дніпропетровськ може прийняти матчі Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року

12:40, 23 ноя 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровськ може прийняти матчі Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 рокуОлександр Вілкул провів робочу зустріч з представниками Комісії Європейської федерації баскетболу щодо розвитку інфраструктури Дніпропетровська.  

Губернатор області запевнив членів комісії, що обласна влада готова створити всі необхідні умови для проведення Чемпіонату на необхідному високому рівні. «В історії нашого міста не буде більше ганебних прикладів відбору права приймати такі високі змагання. Влада впевнено і відповідально розвиває регіон. У разі вибору 18 грудня в Мюнхені України господарем Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року ми зробимо все, щоб Дніпропетровськ приймав матчі Чемпіонату, і жителі Дніпропетровщини отримали можливість стати безпосередніми свідками свята кращого європейського баскетболу», – сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що в квітні 2011 року Федерація баскетболу України подала заявку на право проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. На засіданні президії Федерації баскетболу України Дніпропетровськ було визначено як місто, що може приймати «ЄВРОБАСКЕТ-2015».

18 грудня 2011 року в Мюнхені буде обрано країну, яка прийматиме «ЄВРОБАСКЕТ-2015». Серед претендентів на це право Україна, Франція, Німеччина та Англія.

Довідка:
Баскетболом в області займається 5 466 чоловік під керівництвом 157 тренерів. Працює відповідна інфраструктура: 15 відділень у дитячо-юнацьких спортивних школах, спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву №5 ім. заслуженого тренера України М.І.Говорунова Дніпропетровської міської ради, відділення в обласному вищому училищу фізичної культури та спорту та обласній школі вищої спортивної майстерності.

В Українській Супер-лізі з 14 команд-учасниць 3 команди з Дніпропетровської області - БК «Дніпро» (м. Дніпропетровськ), БК «Кривбас-Баскет-Люкс» (м. Кривий Ріг), БК «Дніпро-Азот» (м. Дніпродзержинськ).

У лютому 2011 року БК «Дніпро» стали володарями Кубку Супер-ліги.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых