--.-° --% 0мм

О.Вілкул презентував концепцію Проекту «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині»

09:24, 21 ноя 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул презентував концепцію Проекту «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині»В рамках цього проекту обласна влада надаватиме підтримку проведенню інтелектуальних ігор серед молоді Дніпропетровщини. В подальшому в загальноосвітніх школах регіону буде запроваджено факультативний курс «Інтелект», що ґрунтується на теорії рішення винахідницьких задач та інтелектуальних іграх. Все це сприятиме всебічному розвитку молоді та підвищенню якості освіти.  

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул презентував Концепцію проекту «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині» працівникам сфери освіти,шкільному та студентському активу вищих навчальних закладів, представникам інтелектуальних клубів Дніпропетровщини. В презентації також взяли участь такі відомі у всьому світі гравці, як Андрій Козлов, Анатолій Вассерман, Володимир Ітигін та Євген Шляхов, а також голова Дніпропетровської обласної організації Ліги українських клубів Ігор Кузьмін.

«Теза про пріоритетність розвитку інтелектуального потенціалу України була в інаугураційній промові нашого Президента Віктора Януковича. Тож реалізуючи Комплексну стратегію розвитку регіону та освітню Програму «Новій Дніпропетровщині – Новий стандарт освіти!» обласною владою із залученням експертів був розроблений Проект, що дозволить впровадити нові сучасні методики розвитку інтелектуального потенціалу молоді. А це важливий елемент розвитку Дніпропетровщини, як потужного наукового, культурного та освітнього центру України та Європи», - сказав Олександр Вілкул.

Стартовий етап реалізації Проекту передбачає підготовку тренерів та викладачів, формування бази питань для інтелектуальних ігор, проведення навчальних семінарів в містах та районах області, створення шкільних та студентських команд.

Наступний етап передбачає проведення турнірів на рівні шкіл та вишів, а потім – на рівні міст та районів.

Влітку 2012 року на обласному рівні в одному з літніх таборів буде проведено підсумковий регіональний турнір із «Що? Де? Коли?». Також восени 2012 року в загальноосвітніх школах Дніпропетровщини буде впроваджено інноваційний факультативний курс «Інтелект», що ґрунтується на теорії вирішення винахідницьких задач та інтелектуальних іграх.

«Розвиток інтелектуального руху в області - це важливий інструмент виховання освічених, ерудованих, високоморальних та культурних людей. В рамках реалізації Проекту на Дніпропетровщині будуть створені належні умови для інтелектуальної самореалізації молоді в кожному місті чи селищі нашої області. Влада надаватиме цьому проекту всебічну підтримку. Адже впевненість молоді в розвитку та самореалізації – це впевненість в розвитку Дніпропетровщини та України», - сказав Олександр Вілкул.

Ініціативу голови облдержадміністрації високо оцінив магістр клуба «Що? Де? Коли?», власник трьох призів «Криштальна сова» та призу «Брильянтова сова», телеведучий та продюсер Андрій Козлов.

«Я вітаю ініціативу Олександра Юрійовича Вілкула, адже вона за масштабністю та об’ємом задач не має жодних аналогів. Сьогодні ми живемо в інформаційному суспільстві, коли інформації багато та вона легко доступна. Проте більша частина людей, на жаль, сьогодні не вміє користуватись нею. Справжніх знавців-ерудитів стає все менше - завдяки Інтернету втрачається потреба розвивати пам'ять та розумову діяльність. Проте інтелектуальні ігри дозволяють протидіяти цім шкідливим процесам. Вони виховують розумних, освічених людей, що вміють думати, користуватись наявними знаннями та приймати власні рішення», - відмітив на презентації Концепції Андрій Козлов.

Довідково:
Саме в Дніпропетровську в 1982 році з'явився один з перших в Радянському Союзі міських клубів «Що? Де? Коли?».

Назва гри «Брейн-ринг» також народилося з подачі дніпропетровських знавців Олександра Рубіна, Оксани Балазановой, Бориса Бородіна і Марини Білоцерківської.

В 1996 році в Дніпропетровську була створена Ліга Українських Клубів по грі «Що? Де? Коли?». Дніпропетровці Анатолій Коган і Сергій Кузенко були президентами цієї Ліги.

Команди з Дніпропетровська ставали неодноразовими призерами Чемпіонатів України з ігор «Що? Де? Коли?» та брейн-рингу, володарями Кубка України та Олімпійського Кубка України з гри «Що? Де? Коли?».  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0