--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки Ондреєм Моравеком

11:55, 9 ноя 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки Ондреєм МоравекомГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул вперше зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Чеської Республіки Ондреєм Моравеком. Під час зустрічі обговорювали питання спільної роботи Дніпропетровщини та Чехії. Зокрема мова йшла про культурне співробітництво та залучення чеських інвестицій в економіку регіону. Враховуючи великий інтерес з боку Чеської Республіки до зміцнення зв’язків з регіоном, Генеральний консул запропонував відкрити на Дніпропетровщині консульство.  

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відзначив, що Чеська Республіка надійний партнер Дніпропетровської області. У січні – серпні 2011 року зовнішньоторговельний оборот товарів між Дніпропетровщиною та Чеською Республікою збільшився в півтора рази порівняно з таким же періодом 2010 року. Такі зміни відбулися за рахунок збільшення експорту руди, шлаків та золи, а також імпорту енергетичних матеріалів, нафти та продуктів її перегонки, чорних металів та виробів з них. До того ж на регіон припадає більше ніж п’ята частина загально товарообігу між Україною та Чехією.

«Кількість залучених інвестицій є показником відношення міжнародної спільноти та фінансових інституцій до ефективності роботи влади. За кількістю залучених інвестицій, 7,7 млрд грн., Дніпропетровщина – регіон-лідер к країні, інвестиційні ворота України. І ми забезпечуємо подальше покращення інвестиційного клімату – Дніпропетровське інвестиційне агентство наразі веде інвестиційні проекти на суму близько 1 млрд доларів США. І ми відкриті для взаємовигідної співпраці з чеським бізнесом», - зазначив Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул підкреслив, що темпи росту промислового виробництва в області за січень - серпень 2011 року склали 5,9%. Крім того, губернатор звернув увагу на те, що загальний обсяг зовнішньоторговельного обороту товарами за січень-вересень 2011 року збільшився на 32,1%, що складає 11,1 млрд. доларів США.

Основа ефективного розвитку Дніпропетровської області - Комплексна Стратегія розвитку Дніпропетровщини, яка була розроблена за ініціативи губернатора Олександра Вілкула разом з всесвітньовідомою консалтинговою компанією «Монітор Груп» та Фондом «Ефективне управління». Олександр Вілкул наголосив, що Дніпропетровщина встановлює якісно новий та конструктивний діалог з міжнародними структурами й бізнес-колами, розширює коло партнерів серед регіонів інших країн.

«Чеська республіка вже давно співпрацює з Дніпропетровською областю в культурному та економічному середовищі. Наразі ми плануємо, що ці відносини вийдуть на новий рівень, адже сподіваємося відкрити консульство нашої республіки у Дніпропетровську. Цей крок має зміцнити вже налагоджені зв’язки та допоможе розширити можливості для співпраці», - наголосив Генеральний консул Чеської Республіки Ондрєй Моравек.

У ході візиту Ондрєй Муравек також ознайомився з роботою інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада» та високо оцінив його роботу.

Довідка:
За січень-серпень 2011 року зовнішньоторговельний оборот товарами на Дніпропетровщині склав 276,6 млн дол. США (2,5% у загальному обсязі зовнішньоторговельного обороту товарами області), у тому числі: експорт – 227,0 млн дол. США (3,4% від загального обсягу експорту товарів області),імпорт – 49,6 млн дол. США (1,1% від загального обсягу імпорту товарів до області), сальдо зовнішньої торгівлі додатне – 177,4 млн дол. США.

У зазначений періоді на область припадало 21,7% загального торговельного обороту товарами України з Чехією, у тому числі 38,8% експортних та 7,2% імпортних операцій.

Зовнішньоторговельний оборот товарами Дніпропетровської області з Чехією збільшився на 49,7% у порівнянні з відповідним періодом 2010 року, при цьому експорт збільшився на 52,0%, імпорт – на 40,1%.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області станом на 1 липня 2011 року склав 7673,5 млн дол. США, у тому числі обсяг іноземних інвестицій з Чеської Республіки – 2,3 млн дол. США.

Чеські інвестиції вкладено у діяльність транспорту та зв’язку – 1855,8 тис. дол. США (80,7% від загального обсягу внесених інвестицій), оптову торгівлю та посередництво в ній – 228,8 тис. дол. США (9,9%), промисловість – 175,1 тис. дол. США (7,6%) та будівництво – 40,4 тис. дол. США (1,8%).

В області зареєстровано 12 підприємств, в які вкладено інвестиції з Чеської Республіки:
СП українсько-чеське ТОВ “АЙ ТІ ЕФ ГРУП”;
СП виробничо-комерційне українсько-чеське ТОВ з ІІ “Лапос Україна”;
СП українсько-чеське ТОВ “Богемія Гастро Сервіс”;
Українсько-чеське ЗАТ “Інекон Плюс”;
ТОВ “ЕКС ІМ ТРАНС”;
ТОВ “ПРАКР”;
ТОВ з ІІ “Екопласт штанцл Україна”;
ТОВ “СП чесько-українське “ЗВВЗ УА”;
ТОВ “Престар-Україна”;
ТОВ “Т М С”.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0