--.-° --% 0мм

В Дніпропетровську стартував Міжнародний музичний форум

15:20, 9 ноя 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Дніпропетровську стартував Міжнародний музичний форумГолова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод взяв участь у відкритті Міжнародного музичного форуму, який розпочав свою роботу в Дніпропетровську 8 листопада. Ця визначна культурна подія проходить під патронатом генерального консула Республіки Польща в Україні пана Яна Граната. Організаторами форуму виступають Дніпропетровська консерваторія ім. М. І. Глінки, Варшавський музичний університет ім. Фредеріка Шопена за підтримки Дніпропетровської торгово-промислової палати на чолі з Віталієм Жмуренком та ПП „РІН”.

Голова обласної ради передав учасникам і гостям Міжнародного музичного форуму теплі вітання від губернатора Олександра Вілкула і зазначив:

„Головний принцип Дніпропетровщини – відкритість світу. Ми ведемо активний діалог з різними країнами. Успішно співпрацюємо з міжнародними фондами, організаціями, експертами. Ми використовуємо у своїй діяльності зарубіжні знання, досвід, напрацювання. По ефективності цього глобального діалогу Дніпропетровська область займає провідні позиції в Україні.

Упевнений, що така плідна співпраця між регіонами, країнами та суспільствами має вестися і в сфері культури. А сьогоднішня подія – ще один важливий крок у розвитку культурної взаємодії між країнами і народами України і Польщі. Молоді музиканти і професіонали двох провідних музичних вузів – Варшавського університету імені Шопена та Дніпропетровсьої консерваторії імені Глінки – вестимуть діалог культур мовою музики, яка зрозуміла всім, представлять публіці твори відомих класиків і сучасних композиторів у своєму виконанні”.

- Я дуже радий бути з вами на цьому святі музики! - привітав учасників форуму Генеральний консул Республіки Польща в Україні пан Ян Гранат. Він підкреслив, що така видатна культурна подія, як Міжнародний музичний фестиваль, проходить напередодні важливого свята – чергової річниці Незалежності Республіки Польща, яка відзначається 11 листопада.

- Цю мрію багатьох поколінь поляків наближали політики та громадські діячі, діячі церкви і люди мистецтва, які зробили дуже багато для збереження національної культури та мови. Без сумніву, велике значення мала музична культура, зокрема творчість Фредеріка Шопена, видатного польського композитора. Він творив поза Батьківщиною, але його твори давали і дають співвітчизникам та людям усього світу оптимізм, надію і віру в майбутнє.

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод побажав усім учасникам форуму плідної творчої роботи і прекрасних вражень від нинішньої зустрічі, підкресливши, що обласна влада Дніпропетровщини буде сприяти розвитку міжнародного діалогу в галузі культури:

- Ми будемо вітати і підтримувати проведення таких заходів на Дніпропетровщині, - сказав Євген Удод. - Ми хочемо, щоб наш регіон став не тільки столицею ракетобудування та інвестиційним лідером країни. Будемо робити все для того, щоб наша область стала і провідним культурним центром України.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых