--.-° --% 0мм

В Палаці культури Південного ГЗКа пройшов фестиваль «Сузір’я талантів» (фото)

10:45, 5 ноя 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Палаці культури Південного ГЗКа пройшов фестиваль «Сузір’я талантів» (фото)Нещодавно в палаці культури і творчості Південного ГЗКа відбулося відкриття фестивалю народної творчості «Сузір’я талантів».  

Наступного року Палац культури комбінату буде відзначати свій 55-й ювілей. А фестиваль цехової самодіяльності є його ровесником. За ці роки було відкрито багато імен самодіяльних талановитих виконавців. Дехто з них пізніше успішно виступав на міських, обласних, столичних сценах. Тому для виконавців «Сузір’я талантів» – це можливість проявити себе, розкрити свій талант, шанс довести іншим і навіть самому собі: «Я зможу! У мене вийде!»

Ось і цього разу на відкритті фестивалю зібралось чимало учасників і глядачів із різних цехів підприємства. Більшість із виступаючих добре відомі комбінатівцям. Та самому концерту передувала виставка виробів декоративно-вжиткового мистецтва. Цього разу її підготували представники 5-х цехів: управління дробильно-транспортного комплексу, рудоуправління, ремонтно-будівельного цеху, управління з ремонту технологічного устаткування та рудозбагачувальних фабрик. Серед представлених робіт – чимало вишитих картин, виробів із каменю, картин із природних матеріалів. Кожна із них – маленький витвір мистецтва, що доводить: на ПівдГЗКа – чимало талановитих людей! Як розповіли організатори заходу, остаточне оцінювання представлених виставок буде зроблено пізніше, по завершенню фестивалю «Сузір’я талантів».

І ось – хвилююча мить відкриття самого фестивалю. Сцену прикрашають слова, які можна назвати девізом цього заходу: «Таланти народні – наше багатство». Слід зазначити, що цього разу перша концертна програма фестивалю не носила конкурсного характеру. Переважно були представлені музичні номери, які вже полюбилися глядачам. Та були і зовсім нові.

Від імені Голови Правління Михайла Короленка учасників і глядачів фестивалю привітав технічний директор підприємства Володимир Гай. Зокрема у своєму виступі він зазначив:

– Сьогодні тут зібралися люди, яких об’єднує любов до мистецтва. Вони своєю творчістю не лише роблять яскравіше своє життя! Вони дарують радість і гарний настрій всім нам! Віримо, ця традиція буде передаватися від покоління до покоління наших комбінатівців!

Також він повідомив усім присутнім добру новину. Акціонери підприємства підтримали ініціативу Голови Правління Михайла Короленка і вирішили викупити у власність ВАТ «ПівдГЗК» Палац культури і творчості. Цю чудову звістку присутні зустріли гучними оплесками і радісними вигуками.

Голова профспілкового комітету Південного ГЗКа  Анатолій Филоненко сказав:
– На нашому підприємстві велика увага приділяється розвитку культури і спорту. Людині праці обов’язково потрібен відпочинок як фізичний, так і моральний. І ви, наші майстри сцени, урізноманітнюєте його, робите більш цікавим і насиченим! За це вам наша вдячність!

І завирував на сцені калейдоскоп музичних номерів різних жанрів і стилів. Приємно відзначити, що їх підготували представники багатьох цехів. Чимало яскравих вокальних номерів представили самодіяльні артисти із УДТК       (О. Лук’яненко, С. Коробко та ін.) та УРТО (В. Філіппов, В. Шишко).

Тепло зустрічали глядачі і пісні у виконанні подружжя Максименків (ТСЦ), В. Ткаченка (ФОК), О. Колесника (управління), Р. Приходько ( профком), С. Большенка (УЗТ), В. Мельника (РУ). А як же без улюблених комбінатівцями народних колективів «Бджоли» та «Фобос»! Хореографічними постановками порадували танцівниці Л. Зайцева (РЗФ) та  Н. Громова (ПКіТ). Були і танцювальні номери у виконанні народних самодіяльних колективів Палацу культури  комбінату. Сюрпризом для глядачів став виступ учасників клубу історичної реконструкції «Фламберг». Багато хто вперше бачив реконструйовані ними європейські костюми ще XV століття! Тож вигуки «Браво!» довго лунали після завершення їхнього номеру-презентації.

Символічною піснею «Ми бажаємо щастя вам!» у виконанні ВІА «Фобос» завершувався цей святковий вечір. Попереду у наших самодіяльних артистів – ще декілька конкурсних турів. Вони ще не раз покажуть нам свої таланти. Хочеться, щоб кожен їхній виступ був сповнений такого ж натхнення і майстерності, як і на цьому відкритті фестивалю «Сузір’я талантів»!

Світлана ВАВІЛОВА
Фото Олени ХВОРОСТЕНЮК


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых