--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині в поточний опалювальний сезон втричі більше родин отримають субсидії

11:21, 1 ноя 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині в поточний опалювальний сезон втричі більше родин отримають субсидіїГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів в управлінні праці та соціального захисту населення Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради робочу нараду щодо контролю за якістю надання населенню області послуг із забезпечення субсидіями. Наразі завдяки вжитим цього року заходам на Дніпропетровщині житлову субсидію вже отримують 40 тисяч сімей. Це втричі більше, ніж у відповідний період минулого року.

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в області розроблено організаційні заходи для поліпшення надання й оформлення житлових субсидій населенню. Після створення в управліннях праці та соціального захисту населення міст та районів Дніпропетровщини «Єдиного вікна» для отримання субсидій та впровадження з 1 серпня 2010 року єдиної технології прийому громадян суттєво скоротилися строки та значно спростився порядок надання усіх видів соціальної допомоги.

«У жовтні – листопаді йде найбільша кількість звернень громадян щодо отримання житлових субсидій. Губернатор поставив завдання – створити таку систему роботи управлінь праці та соціального захисту, яка спростить процедуру отримання субсидій та допоможе людям отримати необхідну соціальну допомогу та підтримку влади. Ми постійно аналізуємо ситуацію і не чекаємо поки люди звернуться до нас. Ми самі пропонуємо отримати субсидію тим, кому це необхідно», – сказав начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Семенюк.

 Створена на Дніпропетровщині система «Єдиного вікна» передбачає, що громадяни можуть отримати інформацію щодо різних видів соціальної допомоги одразу в одного спеціаліста прийому й, у разі наявності права, надати заяву одразу на декілька видів державної допомоги. Ці заходи значно покращили якість обслуговування громадян.
4,4 тис сімей, а це переважно мешканці сіл та селищ, отримали готівкову субсидію на тверде паливо та скраплений газ. Цього вдалося досягти завдяки роботі «мобільних груп» працівників управлінь праці й соцзахисту, які виїжджають у віддалені селища й надають допомогу в оформленні житлових субсидій місцевим жителям.
«Я дав команду йти безпосередньо до людей та надавати допомогу щодо отримання субсидій. На Дніпропетровщині завдяки створеній системі «Єдиного вікна» та адресної роботи з населенням щодо отримання субсидій на початок цьогорічного опалювального сезону втричі більше родин отримали допомогу держави, ніж у минулому році. Житлову субсидію наразі отримують 40 тисяч сімей», – сказав Олександр Вілкул.

За рішенням Уряду, від 6 липня 2011 року користуватися житловими субсидіями отримали право й сім’ї, які мають заборгованість перед підприємствами – надавачами житлово-комунальних послуг. До того вони не мали такого права.
Тому за дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула здійснено поіменний аналіз усіх громадян-боржників з оплати житлово-комунальних послуг щодо використання ними права на отримання житлової субсидії. Наразі 4,1 тис сімей із заборгованістю по оплаті житлово-комунальних послуг призначено житлову субсидію.
Володимир Семенюк повідомив, що для надання консультацій та проведення роз'яснень жителям області про оформлення житлових субсидій у головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації діють «гарячі» телефонні лінії. Крім того, кожний може дізнатися детальну інформацію на офіційному сайті «Відкрита влада».

«Надання державної допомоги соціально незахищеним верствам населення є важливим завданням влади. За загальною кількістю призначених субсидій в опалювальний період 2010 – 2011 років Дніпропетровщина посіла одне з перших місць в Україні», – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Довідково:
У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, заступник Дніпропетровського міського голови Олена Лозенко, голова Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради Вікторія Лукашова, начальник управління праці та соціального захисту населення Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради Вікторія Сенаткіна.

Управління праці та соціального захисту населення Жовтневої районної ради в м. Дніпропетровську є одним з найкращих у організації роботи з прийому громадян за принципом «Єдиного вікна» з призначення всіх видів державних соціальних допомог.

Показником роботи Жовтневого управління є збільшення майже в 3 рази кількості отримувачів житлової субсидії. Якщо у 2009 – 2010 роках допомогу отримали 1324 сім’ї, то у 2010 – 2011 роках – 3767 сімей.
 В опалювальний період 2010 – 2011 років найбільша кількість субсидій (175 тисяч) призначена в Донецькій області із населенням 5,5 млн жителів. Дніпропетровська область (населення 3,5 млн жителів) надала житлові субсидії 125 тисячам родин.

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ОТРИМАННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ
Для того, щоб отримати житлову субсидію, необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Перелік документів:
 - Бланк заяви (видається в управлінні).
 - Декларація про доходи та майновий стан сім’ї (видається в управлінні).
 - Довідка про доходи за останні півроку з місця роботи. Пенсіонерам та отримувачам державних соціальних допомог цю довідку надавати непотрібно.

Відмову можуть отримати:
 - Родина, в якій один із членів не працює і не зареєстрований у центрі зайнятості.
 - Сім’я, яка звернулась за субсидією, але менше року тому продала або купила житло.
 - Родина, яка здає в оренду квартиру.

Важливо знати:
Якщо в родині якийсь член сім’ї відсутній тривалий час (працює, навчається в іншому місті, перебуває у місцях позбавлення волі), і родина володіє довідкою про це, то її сукупний дохід та відповідно кількість осіб, на яких нараховується субсидія, вираховуватиметься на тих, хто залишився.

Якщо людина звернулась по виплати пізніше від початку опалювального сезону, вона отримає відшкодування і за «пропущені» місяці також.

Призначення житлових субсидій населенню здійснюється у відповідності до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (із змінами та доповненнями) та від 27 липня 1998 року № 1156 «Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого палива та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії» (із змінами та доповненнями).

«Гарячі» телефонні лінії головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації з питань призначення субсидій: (056) 713-66-18, (056) 713-65-60, (056) 713-63-09, (056) 713-62-21.

Також інформацію про отримання житлових субсидій можна дізнатись й в Інтернеті, зайшовши на офіційний сайт «Відкрита влада». Далі ви обираєте рубрику «соціальний захист», після заходите у розділ «Основні питання «Житлові субсидії» ( http://www.openpower.dp.gov.ua ).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0