--.-° --% 0мм

Дізнайтесь, чи можете ви розраховувати на субсидію

08:31, 25 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дізнайтесь, чи можете ви розраховувати на субсидію21 жовтня у сесійній залі виконкому міської ради відбулося спільне засідання постійних комісій, яке провів в.о. міського голови - секретар міської ради Сергій Маляренко. На засіданні було розглянуто питання порядку денного пленарного засідання 14 сесії Криворізької міської ради. Також, під час спільного засідання було проведено навчання депутатів щодо питання призначення житлових субсидій мешканцям міста.   

Зокрема присутнім були надані роз’яснення стосовно прав на отримання субсидій для того, щоб під час звернень громадян до депутатів Кривого Рогу з цього питання - останні могли доцільно пояснити умови участі в Програмі житлових субсидій. Доповідала з зазначеної теми начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому міськради Інеса Благун. Крім того, І. Благун повідомила, що з 1 жовтня поточного року управліннями праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад розпочато прийом документів на призначення субсидій на опалювальний період 2011-2012 років і станом на 12.10.2011 прийнято майже 5 тисяч заяв.


ДОВІДКА:
Порядок призначення субсидії:
1. Призначення субсидій здійснюється управліннями праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад за місцем реєстрації заявника.

2. Право на призначення субсидії виникає у разі наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання (з урахуванням пільг) і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотку платежу, який складає 10 чи 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу сім’ї.
10 відсотків сукупного доходу сім’ї за житлово-комунальні послуги у разі призначення субсидії сплачують:
- сім’ї, які складаються з непрацездатних громадян;
- сім’ї, у складі яких є неповнолітні діти, інваліди І, ІІ груп і середньомісячний сукупний доход на одного зареєстрованого у житловому приміщенні не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму (на сьогодні це 467 грн.). Проте, з 1 січня 2012 року відповідно до внесених урядом змін, ця норма збільшується до рівня прожиткового мінімуму. Перерахунок розміру вже призначених субсидій для цієї категорії громадян буде проведено автоматично, без додаткових звернень.
 
3. Субсидія призначається власнику житла, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Розраховується субсидія виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

4. Норма володіння чи користування загальною площею житла встановлена законодавством на рівні  21 м2 на кожного зареєстрованого у житлі та додатково 10,5 м2 на всіх зареєстрованих, а для осіб, які проживають в однокімнатній квартирі, – на загальну площу незалежно від розміру квартири.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0