--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині влітку цього року оздоровлено понад 200 тис дітей шкільного віку

12:28, 20 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині влітку цього року оздоровлено понад 200 тис дітей шкільного вікуЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині протягом цьогорічної літньої оздоровчої кампанії охоплено оздоровленням та відпочинком 208 тис 179 дітей або 73,5% від загальної кількості дітей шкільного віку (283 тис 318 дітей). Це на 20% більше, ніж у минулому році, коли було оздоровлено 177 тис 430 школярів (53,6%). 

У тому числі влітку цього року було оздоровлено майже 86 тис дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Як і минулого року, в області всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, оздоровлені стовідсотково.

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час наради про підсумки оздоровчої кампанії влітку 2011 року. У нараді також взяли участь заступники міських голів та голів райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді, керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку всіх форм власності.

На нараді було повідомлено, що на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, було виділено 56,8 млн грн, у тому числі: з державного бюджету – 900 тис грн, з місцевих бюджетів міст і районів – 20,9 млн грн (торік 18,9 млн грн), 17,6 млн грн – залучені гроші (благодійні, профспілкові, батьків), з обласного бюджету – 3,6 млн грн, з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виділено 13,6 млн грн (у минулому році близько 12 млн грн).

За словами Марії Пустової, у цьому році в області працювало 1004 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, з них 24 заміські дитячі табори, 979 – з денним перебуванням, 1 – праці та відпочинку. Крім того, оздоровлення дітей області здійснюється на базі 11 санаторіїв, які працюють протягом року. На сьогодні близько 1400 дітей скористувалися лікувально-оздоровчими послугами цих санаторіїв.

«У минулому році за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розпочалося відновлення дитячих закладів оздоровлення. У цьому році було відновлено дитячий табір «Ювілейний» у Новомосковському районі. Наступного року на виконання завдання нашого Президента Віктора Януковича, щодо забезпечення якісним оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у селі Орлівщина почне працювати ще один табір – дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. О.Матросова.
На його реконструкцію за сприяння губернатора Олександра Вілкула цього року з державного й обласного бюджетів було виділено 16 млн 813 тис грн», – зазначила Марія Пустова. Також вона повідомила, що на базі цього дитячого табору буде створено обласний центр оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. Табір розпочне роботу в 2012 році.

По закінченню наради заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова від імені губернатора Олександра Вілкула вручила Почесні грамоти облдержадміністрації 12 кращим спеціалістам за вагомий внесок в організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0