--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул відкрив відреконструйований проспект Південний у Кривому Розі

10:03, 17 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул увів в експлуатацію відреконструйований проспект Південний у Кривому Розі. Вартість реконструкції – 25,6 млн грн. Це вже третій великий інфраструктурний проект, який реалізовано в місті за ініціативи Олександра Вілкула в рамках його проекту «Місто без околиць». Перший проект – це комплексна реконструкція мікрорайону «Даманський». Другий проект – це комплексна реконструкція вулиці Мусоргського.  

Олександр Вілкул відкрив відреконструйований проспект Південний у Кривому Розі 

У рамках реконструкції проспекту Південний оновлено фасади 19-ти будинків. Реконструйовано сквер біля виконкому Інгулецької районної у місті ради, майдан біля пам’ятника Воїну-Визволителю. Установлено сучасну ілюмінацію, замінено зовнішнє освітлення на консольні світильники «ОНІКС-250» з натрієвою лампою. Для контактної трамвайно-тролейбусної мережі та зовнішнього освітлення на проспекті встановлено 78 нових металевих опор. Влаштовано 8 нових зупиночних павільйонів. Споруджено футбольний майданчик, майданчик для скейтборду та танцювальний майданчик у парку ВАТ «ПівдГЗК». Оздоблено фасад цехової поліклініки комбінату з використанням енергозберігаючих технологій. Уздовж проспекту зручно й затишно розташовані куточки відпочинку з комфортними лавочками. Перебудовані та замінені на нові інженерні комунікації – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення. Також влаштовано трамвайні колії за технологією безшумного трамваю довжиною 1,56 км та повністю замінено на нову контактну мережу трамваю й тролейбуса. На ділянці 816 погонних метрів проспекту укладене нове асфальтобетонне покриття, встановлено нові бордюрні камені. Віднині проспект виглядає по-святковому. Особливо ввечері, коли вмикається модернізована сучасна ілюмінація, центром якої є відновлений сяючий фонтан.

«Кривий Ріг отримав ще одну загальноміську автомагістраль європейського рівня. Це вкотре підтверджує імідж Кривого Рогу як індустріального, сучасного європейського міста, яке динамічно розвивається», – наголосив Олександр Вілкул. Він зазначив, що обласна влада реалізує комплексну програму з підвищення комфортності життя в містах і районах Дніпропетровщини. У першу чергу, це стосується поліпшення якості доріг і комплексного благоустрою населених пунктів. Тож реконструкція проспекту Південний в Кривому Розі – це важлива складова реалізації зазначеної програми.

У результаті реконструкції проспекту покращено умови проживання більше ніж 30 тисяч жителів міста, адже проспект Південний є магістральною транспортною артерією Кривого Рогу й має велике соціальне значення. На ньому розташовані найважливіші соціальні об'єкти Інгулецького району: установи медицини та освіти, органи влади, банки, об'єкти торгівлі й т.д.

Проект реконструкції проспекту Південний є яскравим прикладом упровадження європейських стандартів започаткованого Олександром Вілкулом соціального партнерства обласної влади й бізнесу. У рамках цього партнерства додаткові кошти на реконструкцію надали ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» (10,25 млн грн) і ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (4 млн грн).

«На Південному комбінаті ми твердо дотримуємося такої філософії бізнесу, за якої соціальні аспекти нашої роботи виносяться на один рівень із виробничими і фінансовими. Південний ГЗК ефективно вирішує соціальні питання на підприємстві і активно бере участь в соціальному і культурному розвитку Кривого Рогу та всієї Дніпропетровської області», – наголосив голова правління ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» Михайло Короленко.

«Ми вдячні губернатору Олександру Вілкулу за підтримку проектів розвитку Кривбасу. Наразі в місті й зокрема в нашому районі реалізується цілий комплекс заходів із підвищення комфортності проживання, ініційованих головою облдержадміністрації в рамках регіональних програм з розвитку Дніпропетровщини», – наголосив голова Інгулецької райради Євген Рижков.

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0