--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул візьме участь у загальнообласному суботнику

15:53, 14 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул візьме участь у загальнообласному суботникуЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула 15 жовтня у всіх містах і районах Дніпропетровщини пройде загальнообласний суботник. Зокрема, губернатор завтра візьме участь у заходах із благоустрою та посадці дерев у сквері біля спорткомплексу «Металург» в місті Кривий Ріг.

«Суботники й «чисті четверги» вже стали доброю традицією нашого регіону. Тільки цього року в рамках масштабної програми з благоустрою міст і районів області під час суботників висаджено понад 100 тисяч дерев і кущів. Тільки в рамках цього суботника в містах і районах області буде висаджено майже 4 тисячі дерев і кущів. Здавна на Україні громади об’єднувалися та проводили толоки, аби прибрати і впорядкувати свої подвір'я, громадські місця. Особливо такі толоки проводилися навесні, щоб впорядкувати власні господарства й громадські місця після зими, а також після свята Покрови восени, щоб належно підготуватися до зими. І ми гідно продовжуємо цю традицію», – сказав Олександр Вілкул.

Згідно з доручення губернатора 15 жовтня в населених пунктах області буде виконано такий обсяг робіт:

- упорядковано 5803,89 га території парків, скверів, алей та прибудинкових територій;
- встановлено 4 нові дитячі майданчики;
- посаджено дерев – 3080 од.;
- посаджено кущів – 750 од.;
- збільшено площу нових газонів та квітників – 0,33 га;
- ліквідовано стихійних сміттєзвалищ – 449 од.;
- очищено від сміття берегів водойм – 106,45 км;
- скошено бур'янів – 991,29 тис. кв.м.;
- прибрано від сміття доріг – 789,0  км;
- відремонтовано асфальтобетонного покриття доріг – 5,8 тис.кв.м;
- до участі у заходах буде залучено – 90418 осіб працівників підприємств, установ, представників громадських організацій.

15 жовтня у суботнику візьмуть участь працівники всіх міськвиконкомів, райдержадміністрацій, облдержадміністрації, депутати місцевих рад. Зокрема, працівники облдержадміністрації впорядкують парк 40-річчя визволення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників.

Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, які відповідальні за закріплені території населених пунктів, будуть виїжджати в міста й райони з перевірками якості виконаних робіт.

У місті Кривий Ріг у цей день планується виконати такий обсяг робіт:
упорядкувати 365,6 га території парків, скверів, алей та прибудинкових територій;
посадити дерев – 50 од;
ліквідувати сміттєзвалища – 24 од;
очистити від сміття берегів водойм – 3,3 км;
скосити бур'янів – 234 тис. кв м;
прибрати від сміття доріг – 124,8  км;
відремонтувати асфальтобетонного покриття доріг – 0,15 тис. кв м;

До участі в суботнику залучено понад 35 тис працівників підприємств, установ, представників громадський організацій.

Загалом упродовж 2010-2011 років в області в рамках губернаторської програми з благоустрою було посаджено 124,6 тис дерев, 61,3 тис кущів, створено 109 га нових газонів і квітників.

Лише цього року за дорученням Олександра Вілкула в області пройшло три масштабні загальнообласні суботники. Перед Великоднем - 16 квітня, перед Днем Конституції - 18 червня і перед Днем незалежності - 20 серпня.

У ході цих суботників встановлено 80 дитячих майданчиків, створено 43 нові парки та сквери загальною площею майже 13 га. Ліквідовано понад 2,5 тис стихійних звалищ. Відремонтовано 41 тис кв м комунальних доріг. У суботниках взяли участь понад 300 тисяч жителів області.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых