--.-° --% 0мм

Сільські школярі відвідали Інгулецький комбінат

13:03, 14 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Сільські школярі відвідали Інгулецький комбінатДнями на ПАТ «ІнГЗК» вперше відбувся День відчинених дверей. Учні підшефної школи №101, що знаходиться в с. Зелене, відвідали Інгулецький комбінат з метою ближчого знайомства із підприємством. Така акція має довгостроковий характер. Адже, профорієнтаційна робота, невід’ємною умовою котрої є наочний досвід, починається ще зі шкільної лавки. Тому учні інгулецьких шкіл ще не раз побувають на таких оглядових екскурсіях.

Група школярів під супроводом двох шкільних вчителів почали свій огляд із музею Трудової Слави Інгулецького комбінату. Після цікавої мандрівки в минуле на дітей чекала поїздка до оглядового майданчика кар’єру та ЦТВШГ. Захоплення від побаченого красномовно передавали вигуки дітей. В цілому, всі виробничі моменти, що заслуговували на увагу дітей, були розкриті, до того ж суттєвим доповненням слугував перелік спеціальностей, задіяних в основних цехах комбінату.

Під час екскурсії, відбувся зворотній зв’язок – діти ставили багато питань, зокрема, про глибину кар’єру, вантажопідйомність техніки та інше. Завершилася екскурсія приємно та смачно. Вчителька КЗШ №101 Інна Бабенко, висловила особливу подяку всім ініціаторам та організаторам даного заходу, а також генеральному директорові підприємства Андрію Павловичу Левіцькому. Вона зазначила, що діти із задоволенням відгукнулися на запрошення, знайомство з Інгулецьким ГЗК для них стало відкриттям. Приїхавши додому, вони напишуть про те, що сподобалося найбільше, і яка спеціальність на сьогодні їм найцікавіша.

З  історією виникнення та розвитку підприємства дітей ознайомила завідуюча музею Тетяна Загоруйко.

Оговтавшись від нових вражень, екскурсанти уважно вислухали розповідь, в результаті дізнавшись про кількість та різновиди працюючої вантажної, автомобільної техніки, про процес добування руди, буріння. Звичайно, не залишилися без уваги розміри та зовнішній вигляд кар’єру, відвалів.  

ЛЮДМИЛА АНДРУХІВ
Фото М.ГОРБАЦЬКОГО

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0