--.-° --% 0мм

У Кривому Розі виділено 500 тис. грн. на проведення ремонтів у квартирах дітей-сиріт

10:08, 12 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі виділено 500 тис. грн. на проведення ремонтів у квартирах дітей-сиріт11 жовтня у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція заступника міського голови Валентини Бєрлін, під час якої обговорювалися питання захисту прав дітей.

Як повідомила В.Бєрлін, станом на 5 жовтня на обліку в службах у справах дітей перебуває 3 098 дітей.

Заступник міського голови розповіла про житлові права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вона відзначила, що відповідно до вимог Житлового кодексу України про призначення опіки над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування чи влаштування до дитячого державного закладу - права на збереження житла в якому вони проживали закріплюються. У Кривому Розі житло зберігається за 1440 дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. 440 дітей є власниками та співвласниками житла, 1000 має право користування.

З метою ефективного використання житла, закріпленого за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, в оренді перебуває 31 квартира. Орендарі квартир не тільки своєчасно оплачують житлово-комунальні послуги, підтримують у робочому стані санітарно-технічне обладнання, а й вносять відповідну орендну плату за користування житлом. Розмір орендної плати залежить від місця знаходження житла, та його санітарно-технічного стану і визначається на засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконкомах районних у місті рад за погодженням з опікуном дитини.

Для надання можливості дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, повернутись до житла, яке свого часу було занедбане їх батьками, завдяки роботі місцевої влади на виконання програми підтримки багатодітних сімей та дітей пільгових категорій у Кривому Розі на 2011 рік виділено 500 тис. грн. на проведення капітальних ремонтів у квартирах, єдиними власниками або користувачами яких є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, то В.Бєрлін відзначила, що в сімейних формах виховання перебувають 1 644 чол., у дитячих державних закладах виховуються – 588 чол.

За 9 місяців 2011 року без піклування батьків залишилось 246 дітей, 189 з яких влаштовано в сім’ї громадян. Починаючи з 2006 року, влада Кривого Рогу спільно з міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді створено 40 прийомних сімей. На сьогодні у місті функціонує 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых