--.-° --% 0мм

У проекті Державного бюджету на 2012 рік закладені кошти на збільшення зарплати медиків на 13,5%

14:52, 10 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У проекті Державного бюджету на 2012 рік закладені кошти на збільшення зарплати медиків на 13,5%У Верховній Раді України зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уніфікації існуючих і встановлення додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров’я». Зокрема, зміни стосуються розширення професійних прав та пільг медичним і фармацевтичним працівникам.

Запропоновані законопроектом зміни передбачають, що медичні працівники матимуть змогу одержувати:
- допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати);
- щорічну матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати);
- щорічну грошову винагороду в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків;
- надбавку за вислугу років щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу: понад 3 роки — 10%, 10 років — 20%, 20 років — 30%;
- щомісячну надбавку в розмірі 25% посадового окладу (ставки заробітної плати) за роботу в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, розташованих у сільській місцевості та селищах міського типу.

Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко наголосила, що на ці зміни та на поетапне збільшення зарплати медиків в середньому на 13,5 % за рік закладені кошти в проекті Державного бюджету на 2012 рік. Особливу увагу в наступному році буде приділено розробці нових механізмів оплати для медичних працівників пілотних регіонів реформи системи охорони здоров’я, до яких відноситься Дніпропетровська область.

«В рамках реформування галузі в пілотних регіонах ми починаємо відпрацьовувати механізми економічного стимулювання медиків через систему показників діяльності. Таким чином, ми зможемо відновити соціальну справедливість в оплаті праці, розмір якої залежатиме від складності і якості виконуваної ними роботи і їхньої освіти. Все це безумовно сприятиме підвищенню престижу медичної професії», – зазначила Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко.

«Всі ці зміни забезпечать підвищення статусу медичних працівників та привабливості роботи у сфері охорони здоров’я. Губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом ініційовано розробку «місцевих програм» для стимулювання медичних працівників області. Зокрема, забезпечення їх службовим житлом», – підкреслила начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

У 2010 році Олександр Вілкул ініціював регіональну програму для підтримки медичних працівників, зокрема, з надання безкоштовного житла. Минулого року було надано 169 службових квартир, а цього року – 97, у тому числі – лікарям та вчителям. Крім того, у Кривому Розі до 2012 року буде здано в експлуатацію будинок на 90 квартир для працівників бюджетної сфери, частину квартир у ньому отримають медики.

Також у Широківському районі ведеться будівництво гуртожитку сімейного типу. Введення його в експлуатацію заплановано наступного року. Житло в ньому отримають медичні працівники та інші молоді спеціалісти, які приїдуть працювати до району.

У цілому за проектом модернізації системи охорони здоров’я Дніпропетровщини покращення умов праці медиків буде розвиватися за трьома основними напрямками: підвищення рівня заробітної платні, матеріальне стимулювання медпрацівників сільських районів, запровадження програм із забезпечення медичних працівників службовим житлом тощо.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0