--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині у 2011 році вже створено більше 42 тисяч робочих місць

13:54, 7 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині у 2011 році вже створено більше 42 тисяч робочих місцьПротягом січня – серпня 2011 року в регіоні створено 42,2 тисяч робочих місць. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участі представників облдержадміністрації, профспілок області й об’єднань роботодавців.

Працевлаштовані понад 35,1 тис. незайнятих мешканців області, що на 11,5% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації 10,3 тис. безробітних, що на 15% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. До участі в оплачуваних громадських роботах залучено понад  11,7 тис. безробітних, що майже на 20% більше, ніж у січні – серпні 2010 року.

У 2011 році за ініціативою губернатора області Олександра Вілкула та підтримки Уряду України прийнята Програма створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення вугледобувного регіону – Дніпропетровської області на 2011 рік, за якою передбачено створення 425 нових робочих місць.

Олександр Вілкул зазначив, що нові робочі місця в регіоні створюються за рахунок підприємництва та розвитку промисловості, зокрема, за рахунок розширення потужностей та відкриття нових підприємств. Так, лише введення в експлуатацію наступного року сучасного електросталеплавильного комплексу “Дніпросталь” із застосуванням новітніх технологій виробництва планується створити понад 600 нових високооплачуваних робочих місць у регіоні.

Також, зазначив Олександр Вілкул, дієвим інструментом для розвитку ринку праці є діяльність регіонального інвестиційного агентства, у супроводі якого, зокрема, знаходиться проект з будівництва заводу “Євроглас” де запланована чисельність персоналу складатиме 400 осіб.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых