--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині майже 125 тис сімей отримали житлові субсидії

12:57, 7 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині майже 125 тис сімей отримали житлові субсидіїНа Дніпропетровщині майже 125 тис сімей отримали житлові субсидії в опалювальний період 2010-2011 років. Це вдвічі більше, ніж в опалювальний період 2009-2010 років. Середній розмір субсидії на кінець опалювального періоду склав 137 грн. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова на засіданні колегії головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації з питання проведеної роботи щодо надання субсидій населенню за спрощеним порядком у 2011 році та надання житлових субсидій на опалювальний період 2011 – 2012 років.   

У засіданні колегії взяли участь заступники міських голів та голів райдержадміністрацій з соціальних питань, начальники міськ(рай)управлінь праці та соціального захисту населення.

«За доручення голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в області розроблено організаційні заходи для поліпшення надання й оформлення житлових субсидій населенню. Зокрема, проведено широкомасштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання житлових субсидій, для прийому громадян організовано роботу за принципом «Єдиного вікна» з базами даних підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг. Одиноким громадянам та інвалідам надається допомога в оформленні субсидій через соціальних працівників територіальних центрів соціального обслуговування. За загальною кількістю призначених субсидій в опалювальний період 2010-2011 років Дніпропетровщина посідає одне з перших місць в Україні», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. Також вона повідомила, що в літній період житловою субсидією скористалися 18,8 тис сімей, що в 4 рази більше у порівнянні з минулим роком. Станом на перше вересня 2011 року щомісячний середній розмір житлової субсидії в літній період складає 56 грн 10 коп.

«Для надання консультацій та проведення роз'яснень жителям області про оформлення житлових субсидій у головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації діють «гарячі» телефонні лінії. Крім того, кожний може дізнатися детальну інформацію на офіційному сайті «Відкрита влада», – сказала Марія Пустова.

Нагадаємо, що з метою подальшого спрощення умов надання субсидій на житлово-комунальні послуги, 6 липня 2011 року на засіданні Уряду ухвалено низку рішень. Як зазначила Марія Пустова, ці нововведення не тільки спрощують процедуру призначення житлових субсидій, а й дозволяють ще більшій кількості громадян, скористатися правом на підтримку в розрахунках за житлово-комунальні послуги.

Прийняті Урядом рішення надали можливість:

призначати житлову субсидію сім’ям, які мали заборгованість перед підприємствами – надавачами житлово-комунальних послуг до 1 грудня 2006 року. Протягом 2010–2011 років 28,5 тис сімей області були позбавлені такого права;

сім’ям, де є пенсіонери, діти та інваліди, призначати субсидії на довший термін – до зміни обставин, а не на півроку як зараз;

спростити механізм призначення субсидії сім’ям, у яких члени родини відсутні тривалий час;

спростити механізм врахування майнового стану громадян при призначенні субсидії. Зокрема, не будуть враховуватися транспортні засоби вітчизняного виробництва, яким понад 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, яким понад 15 років з дати випуску;

з 1 січня 2012 року сім’ям до складу яких входять діти або інваліди І-ІІ групи, сплачуватимуть за комунальні послуги не більше 10% від сукупного доходу родини, якщо дохід на одну особу не перевищує 100% прожиткового мінімуму (станом на 11 червня 2011 року – 911 грн, з 1 грудня 2011 року – 953 грн). На сьогодні при обрахунку доходу на одну особу в таких сім’ях в розрахунок береться 50% прожиткового мінімуму.

Довідка:
Для того щоб отримати житлову субсидію, необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.
Перелік документів:
- Бланк заяви (видається в управлінні).
- Декларація про доходи та майновий стан сім’ї (видається в управлінні).
- Довідка про доходи за останні півроку з місця роботи. Пенсіонерам та отримувачам державних соціальних допомог цю довідку надавати непотрібно.
Відмову можуть отримати:
- Родина, в якій один із членів не працює і не зареєстрований у центрі зайнятості.
- Сім’я яка звернулась за субсидією, але менше року тому продала або купила житло.
- Родина, яка здає в оренду квартиру.
Важливо знати:
Якщо у родині якийсь член сім’ї відсутній тривалий час (працює, навчається в іншому місті, перебуває у місцях позбавлення волі) і родина володіє довідкою про це, то її сукупний дохід та відповідно кількість осіб, на яких нараховується субсидія, вираховуватиметься на тих, хто залишився.
Якщо людина звернулась по виплати пізніше від початку опалювального сезону, вона отримає відшкодування і за «пропущені» місяці також.
       
Призначення житлових субсидій населенню здійснюється у відповідності до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” (із змінами та доповненнями) та від 27 липня 1998 року № 1156 „Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого палива та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії ” (із змінами та доповненнями).
       
«Гарячі» телефонні лінії головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації, з питань призначення субсидій:
(056) 713-66-18
(056) 713-65-60
(056) 713-63-09
(056) 713-62-21
      
Також інформацію про отримання житлових субсидій можна дізнатись й в Інтернеті, зайшовши на офіційний сайт «Відкрита влада». Далі ви обираєте рубрику «соціальний захист», після заходите у розділ «Основні питання «Житлові субсидії»».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых