--.-° --% 0мм

Нова лабораторія обласної санепідемстанції забезпечить якість діагностики інфекційних захворювань

10:33, 7 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Нова лабораторія обласної санепідемстанції забезпечить якість діагностики інфекційних захворюваньЗаступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Ступак оглянув нову лабораторію Дніпропетровської обласної санепідстанції, збудовану спільно з фахівцями зі Сполучених Штатів Америки, та позитивно оцінив впровадження сучасних стандартів у роботу обласної державної санітарно-епідеміологічної служби.  

У заході також взяли участь начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург, головний санітарний лікар Дніпропетровської області Валерій Капшук, ректор Дніпропетровської державної медичної академії Георгій Дзяк.

Сучасна діагностична лабораторія збудована в рамках Угоди між Україною та Сполученими Штатами Америки щодо надання допомоги в створенні ефективної системи спостереження та запобігання інфекційних хвороб. «Плідна співпраця з американськими колегами, що мають великий досвід у цій сфері, забезпечить активний розвиток санітарної служби Дніпропетровщини», – сказав Іван Ступак.

Будівництво лабораторії саме в нашому регіоні відбувалося за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула. «Нова лабораторія Дніпропетровської обласної санепідемстанції забезпечить сучасну якість діагностики та лікування інфекційних захворювань», – сказав Олександр Вілкул.

Нова лабораторія обслуговуватиме Дніпропетровську, Кіровоградську та Запорізьку області. «Впевнений, що лабораторія буде добре служити важливій справі – швидкому виявленню інфекційних хвороб», – підкреслив головний санітарний лікар Дніпропетровської області Валерій Капшук.

За словами завідуючої відділом облСЕС Надії Марченко, завдяки використанню найсучасніших методів молекулярної діагностики ця лабораторія забезпечить отримання точних результатів у максимально короткий термін. «Проведення досліджень за старими методами займає кілька діб. Нове обладнання дає можливість протягом декількох годин точно визначити наявність захворювання, а це підвищує ефективність лікування пацієнтів», – сказала Надія Марченко.

Довідково:
Будівництво лабораторії в Дніпропетровській облсанепідстанції здійснено за шість місяців поточного року за кошти міжнародної програми «Зменшення біологічної загрози в Україні». Лабораторія почне свою роботу до кінця 2011 року.

В лабораторію поставлено 165 одиниць сучасного обладнання. Зокрема: шафи біобезпеки, центрифуги, спектрофотометри, обладнання для полімеразно-ланцюгової реакції, імуноферментного аналізу та 20 комп’ютерів з відповідним програмним забезпеченням. Також лабораторія оснащена автомашиною зі спеціальним обладнанням (генератор, інкубатор, холодильна камера, центрифуга тощо) для перевезення матеріалу для досліджень на наявність збудників інфекції.

Для роботи в лабораторії вісім лікарів пройшли підготовку в Інституті післядипломної освіти ім. Щупика в Києві. Американські фахівці поділились з дніпропетровськими колегами досвідом роботи з високотехнічним обладнанням та програмним забезпеченням.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0