--.-° --% 0мм

Якість питної води в Кривому Розі, Криворізькому та Широківському районах покращилася

10:06, 7 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Якість питної води в Кривому Розі, Криворізькому та Широківському районах покращиласяУ рамках реалізації Комплексної програми з покращення екології Кривбасу губернатор Олександр Вілкул поставив завдання провести інвентаризацію усіх скидів підприємств до річок Дніпропетровщини, зокрема, до річки Інгулець. Про це повідомив радник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв під час міжвідомчої наради з питань екологічного оздоровлення річки Інгулець та визначення шляхів покращення екологічного стану водних ресурсів її басейну.   

У роботі наради взяли участь Криворізький міський голова Юрій Вілкул, начальник Дніпропетровського обласного виробничого управління водних ресурсів Володимир Добринін, керівники підприємств Кривого Рогу.

«Завдання влади – забезпечити мешканців області якісною питною водою. Для покращення якості питної води в місті Кривий Ріг щорічно здійснюється промивка річки Інгулець. Після чого за завданням губернатора проводиться спеціальний моніторинг якості води в Карачунівському водосховищі», – зазначив Віктор Сергєєв. Він також додав, що це міжрегіональне питання, адже Інгулець впадає до Дніпра. Тому промивка Інгульця дозволяє покращити якість води не лише в Дніпропетровській області, а й в Херсонській та Запорізькій.

У цьому році промивка річки Інгулець проводилася з 17 квітня до 15 серпня. Обсяг води, використаної для промивки, становив 121,8 млн куб м, що приблизно в 1,6 рази більше, ніж у 2010 році. Це дозволило суттєво покращити якість питної води, зокрема, знизити вміст хлору та сульфату. Подачу 100 млн м. води по каналу Дніпро – Інгулець профінансували гірничорудні підприємства Кривого Рогу на загальну суму 31 млн 200 тис грн. Подачу 21,793 млн м. профінансувало Державне агентство водних ресурсів України на загальну суму 8 млн 712 тис грн. Загальна вартість заходу склала 39 млн 912 тис грн.

«Ми вдячні губернатору Олександру Вілкулу за підтримку в реалізації Комплексної програми з покращення екології Кривбасу. Перші результати цієї програми наші споживачі вже відчули. Якість питної води в Кривому Розі, Криворізькому та Широківському районах покращилася», – зазначив головний інженер ДПП «Кривбаспромводопостачання» Костянтин Борщ.

На наступний рік учасники наради запланували ще збільшити обсяг промивки Інгульця до 200 млн куб м.

Також під час наради мова йшла про необхідність створення Державним агентством водних ресурсів України басейнового управління з питань оздоровлення Інгульця. Це повинно бути відокремлене структурне формування, яке б вирішувало всі проблемні питання за принципом їх належності саме до басейну річки Інгулець. Зокрема, це стосується попередження негативних процесів, які відбуваються внаслідок скидів, а також створення оптимальних режимів промивки, підтримка асимілюючої здатності річки.  

Довідка:
Річка Інгулець бере початок в Кіровоградській області, її вода впадає до Карачунівського водосховища. Це водосховище є основним джерелом водопостачання для міста Кривий Ріг, Криворізького та Широківського районів. Загалом питну воду з водосховища споживають близько 200 тис жителів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых