--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Обласна влада вирішує питання забезпечення дітей місцями в дитячих садочках»

14:51, 6 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Обласна влада вирішує питання забезпечення дітей місцями в дитячих садочках»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо завершення реконструкції дитячого садка «Берізка» в селищі Ювілейне. Раніше дитсадок «Берізка» працював у перевантаженому режимі, місць не вистачало. Його реконструкція розпочалася в 2010 році за ініціативи Олександра Вілкула.  

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, голова Дніпропетровської райдержадміністрації Вадим Кобиляцький, голова Ювілейної селищної ради Іван Камінський, представники проектних та будівельних організацій.    

Проектом реконструкції передбачено розширення дитсадка. Його зможуть відвідувати 140 дітлахів. До реконструкції садок був розрахований на 90 дітей. Під час наради губернатор поставив завдання завершити реконструкцію до кінця року.

«Обласна влада активно вирішує питання забезпечення дітей Дніпропетровщини місцями в дитячих садочках. Зокрема, у селищі Ювілейне Дніпропетровського району ми розширюємо дитячий садок, який працював у перевантаженому режимі. Після реконструкції його зможуть відвідувати в 1,5 рази більше дітей. У садочку будуть створені комфортні умови для перебування дітей. Тут дітям буде затишно і тепло. Це вже третій дитячий садок, який ми реконструювали в Дніпропетровському районі», – сказав Олександр Вілкул.

Він також додав, що після реконструкції в дитсадку буде відновлено роботу спеціальної оздоровчої групи для дітей, які більше п’яти разів на рік хворіють простудними захворюваннями. Це група, куди набиратимуть до 15 дітей. Тут малюки перебуватимуть під постійним наглядом лікаря, проходитимуть курс масажів, фізіотерапевтичні процедури, займатимуться лікувальною фізкультурою. Для цього в дитячому садочку обладнають масажний кабінет та створять соляну печеру.

У ході реконструкції площі дитсадка збільшені вдвічі, добудовано другий поверх, за рахунок чого значно розширено площу пральні й кухонного блоку та створено секцію для спортивного й медичного блоків. Приміщення дитсадка облаштують сучасними меблями, харчоблок – необхідним технологічним обладнанням, на подвір’ї встановлять сучасне ігрове та спортивне обладнання, створять зимовий сад. Під час наради Олександр Вілкул поставив завдання розширити дитячий спортивний майданчик - облаштувати його сучасними гойдалками, гірками, дитячими тренажерами, які будуть цікаві та корисні дітлахам.

Наразі будівельна готовність об’єкта становить 70%. Вже повністю завершено цегляну кладку, встановлені нові вікна, влаштована покрівля, завершується заміна мережі водопостачання, водовідведення, електропостачання та теплозабезпечення, внутрішньобудівельні роботи та благоустрій територій.    
    
Довідково:
У Ювілейному проживає близько 11 тис осіб. Окрім дитсадка «Берізка» в селищі працює дитсадок «Червона шапочка», куди переведені діти з «Берізки» на час її реконструкції. Загальна вартість реконструкції дитячого садка «Берізка» складає понад 8 млн грн, у тому числі, 2 млн 184,62 тис грн – з державного бюджету, 2 млн 530 тис грн – з обласного, 3 млн 332,531тис грн - з місцевого.

Наразі дошкільною освітою охоплено 75,5% дітей нашого регіону (в Україні – 56%). Це один з найвищих показників в Україні. За підсумками цього року на Дніпропетровщині буде відкрито 13 дитячих садків, 35 навчально-виховних комплексів «садок-школа» та близько 100 додаткових груп. Таким чином, всього за 2010 і 2011 роки в області буде створено 22 нові дитячі садки, 36 навчально-виховних комплексів «садок-школа» і близько 190 додаткових груп у діючих дитсадках.

На 1 січня 2011 року черга в дитячі садки в області становила 5 тисяч 700 дітей. З початку року в дошкільних установах нашої області створено 2 тис 230 місць. Всього цього року в області буде створено більше трьох з половиною тисяч нових місць. Це дозволить на 60% скоротити чергу на відвідування дитячих дошкільних установ в області. Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів протягом наступного року повністю вирішити цю проблему.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0