--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Завдання модернізації теплового господарства – забезпечити людей стабільним опаленням»

12:27, 5 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Завдання модернізації теплового господарства – забезпечити людей стабільним опаленням»Про це губернатор Олександр Вілкул заявив під час наради з реконструкції теплорозподільчого пункту №1 в місті Дніпропетровськ у нову сучасну котельню, яка знаходиться по вул. Підмогильного.

Він зазначив, що з метою оптимізації роботи теплового господарства області цього року виконано роботи з капітального ремонту аварійних котлів теплофікаційної котельні в містах Нікополь та Жовті Води, що в цілому дозволить забезпечити надійним теплопостачанням близько 82 тисяч мешканців.

Губернатор підкреслив, що цьогоріч за рахунок коштів бюджетів всіх рівнів область реалізує проекти на загальну суму 13,4 млн грн з будівництва модульної котельні № 3 міста Вільногірськ (забезпечить опаленням 2 школи, 2 дитячих садки та 5 гуртожитків міста) та в м. Павлограді – першого етапу схеми оптимізації – реконструкцію котельні для теплопостачання 34 житлових будинків, мікрорайону «Північний».

За рахунок коштів обласного бюджету завершується  реконструкція котельні в селі Лобойківка Петриківського району. Це пілотний проект, яким передбачена змішана система виробництва тепла з використанням природного газу та електроенергії. У нічний час котельня працюватиме на електрокотлах за зниженим тарифом на електроенергію, а в день автоматично переключатиметься на газове обладнання, що дозволить на 30% скоротити виробничі витрати та оптимізувати вартість послуг.

Також, зазначив Олександр Вілкул, завершується розробка енергозберігаючих проектів для реконструкції в наступному році двох котелень ОКП «Дніпротеплоенерго» з установкою котлів, що працюють на древесних пелетах.

«На виконання завдання нашого Президента Віктора Януковича й Уряду на Дніпропетровщині триває реалізація комплексної регіональної програми з енергозбереження. Насамперед це стосується проектів з реконструкції об'єктів теплового господарства області. Наше завдання – збудувати нові сучасні котельні з автоматичними системами управління й контролю на всіх етапах виробництва й споживання, а також скоротити відстань між котельнями та споживачами. Це дозволить суттєво зменшити витрати на енергоносії для виробництва тепла, скоротити втрати тепла в мережах при його передачі, а найголовніше – забезпечити стабільне та якісне опалення житлового фонду й об'єктів соціальної сфери», – наголосив Олександр Вілкул.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых