--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині буде створено електронну систему «Ярмарок вакансій» для студентів

14:30, 4 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині буде створено електронну систему «Ярмарок вакансій» для студентівУ рамках розвитку кластерів сільського господарства та будівництва профільні виші та бізнес-структури вже зробили ряд дуже важливих спільних кроків і заходів щодо забезпечення якісної підготовки спеціалістів. Деякі практики будуть поширені серед інших навчальних закладів. Зокрема, у наступному році планується створити електронну аналітичну систему «Ярмарок вакансій». Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.  

У засіданні взяли участь ректори-члени Ради та керівники провідних промислових підприємств області. Зокрема, корпорації «Перспектива2», ПАТ «Північний ГЗК», Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, корпорації «Агросоюз», Дніпропетровського агрегатного заводу та НВГ «Дніпротехсервіс». На засіданні було розглянуто два основні питання. Перше – забезпечення потреби економіки регіону кваліфікованими кадрами. Друге – забезпечення інноваційного розвитку й виконання актуальних соціально-економічних завдань Дніпропетровщини.

«Сьогодні Україна перебуває серед тих країн, перед якими стоїть завдання вийти зі світової економічної кризи оновленими й сильними. Про це заявив наш Президент Віктор Федорович Янукович у ході 8-ї щорічної міжнародної конференції в Ялті. Цей вихід відбувається в умовах посилення глобальної конкуренції, боротьби за ресурси, обмеженого доступу до інвестиційних центрів і передових технологій. Важливим аспектом у цьому процесі є мобілізація внутрішніх ресурсів і резервів національної економіки. Одним з таких ресурсів України та Дніпропетровщини є система освіти. У сучасному світі освіта є ключовим елементом глобальної конкуренції. Це найважливіший інструмент підвищення конкурентоспроможності нашого регіону і всієї України», – сказав Олександр Вілкул.

Губернатор наголосив, що у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону системі освіти відведено особливе місце. Спільно з провідною світовою консалтинговою компанією «Monitor Group» і фондом «Ефективне управління» обласна влада вже розробила чіткий покроковий план розвитку двох кластерів – сільського господарства та будівництва. Важливим фактором розвитку цих кластерів є підготовка кваліфікованих фахівців для відповідних галузей. І головна відповідальність у цьому питанні покладається на сферу освіти, зазначив Олександр Вілкул. Він також підкреслив, що профільні ВНЗ та бізнес-структури, які входять до Рад щодо розвитку відповідних кластерів, вже зробили ряд дуже важливих спільних кроків і заходів.

Зокрема, є домовленості про проходження практики молодими фахівцями, яких випускають наші ВНЗ, у провідних зарубіжних компаніях. Цей проект фінансують ряд регіональних компаній.

Для того, щоб студенти мали можливість опановувати прогресивні технології, бізнес надає профільним вишам найсучаснішу техніку.

Є також домовленості про запрошення провідних фахівців з ближнього і далекого зарубіжжя, які будуть проводити додаткові курси лекцій про сучасні системи в агропромисловому виробництві та застосуванні новітніх технологій в будівництві.

Спільно з Фондом «Ефективне управління» та Дніпропетровським інвестиційним агентством для випускників вишів і профтехучилищ проведено «Ярмарки вакансій». У них взяли участь 3 виші і 18 училищ. За їх результатами Фонд і регіональне інвестиційне агентство розробили рекомендації для навчальних закладів з підвищення конкурентоспроможності випускників.

«Вишам треба посилити співпрацю з підприємствами регіону. Для цього з 2012 року пропоную започаткувати практику проведення «Ярмарку вакансій» у всіх вишах області та скористатися рекомендаціями, які для цього підготували Фонд «Ефективне управління» та Дніпропетровське інвестиційне агентство. Має бути створена електронна аналітична система «Ярмарок вакансій» для студентів та молодих фахівців», – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, підсумовуючи засідання Ради ректорів. Зібрання підтримало пропозицію губернатора.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0