--.-° --% 0мм

Криворізький міський голова Юрій Вілкул відзначений церковною нагородою

14:05, 4 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворізький міський голова Юрій Вілкул відзначений церковною нагородоюУ Кривому Розі з нагоди 15-річчя утворення Криворізької єпархії Української Православної Церкви відбулися масштабні церковні урочистості, які проходили у храмі на честь ікони Божої Матері «Взискання загиблих». У заходах взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, міський голова Юрій Вілкул, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, архієреї УПЦ, громадськість міста.

Під час урочистостей архієпископ вручив представникам влади церковні нагороди, зокрема Юрій Григорович Вілкул був нагороджений орденом Святого Рівноапостольського князя Володимира II ступеня.

Міський голова відзначив, що 15-річчя Криворізької єпархії - подія, яка має велике значення для жителів міста. Адже єпархія об'єднує тисячі людей, які сповідують православ'я, зберігають вікові традиції народу. Діяльність православної церкви об'єднує суспільство, прищеплює прихожанам взаємоповагу, взаєморозуміння, любов до свого рідного міста.  

«Я можу з повною упевненістю сказати, що міська влада повністю підтримує такі принципи, і ми й далі йтимемо шляхом співпраці й взаємодії, - зазначив Ю.Вілкул та додав - Наші взаємини з єпархією дозволили проводити велику роботу щодо відновлення пам'ятників історії та культури, будівництва нових об'єктів релігії. За 15 років у нашому місті в два рази зросла кількість храмів і соборів, утворилися два монастирі. У наших жителів з'явився великий вибір у відвідинах духовних об'єктів, який ґрунтується на особистих перевагах кожного. Упевнений: єпархія буде і надалі динамічно розвиватися, привносячи в життя криворіжців вічні духовні цінності».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых