--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині пройшло засідання громадської колегії з питань захисту суспільної моралі

14:50, 3 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині пройшло засідання громадської колегії з питань захисту суспільної мораліЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела засідання громадської колегії з питань захисту суспільної моралі в Дніпропетровській області.  

На засіданні були розглянуті питання щодо основних напрямків державної політики України у сфері захисту суспільної моралі, щодо діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі та щодо сучасних викликів та загроз у сфері захисту суспільної моралі, шляхи їх подолання.

У засіданні також взяли участь голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, регіональний представник Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Сергій Тимощук, вікарій Дніпропетровської єпархії Української православної церкви Єпископ Новомосковський Євлогій, керівник мусульманської релігійної громади в м. Дніпропетровську Рамазан Курбанов, протоієрей Дніпропетровської єпархії Української православної церкви Київського патріархату Михайло Стіньо, настоятель Римсько-католицької парафії святого Йосипа в м. Дніпропетровську Збігнев Савчук, представники національно-культурних товариств, засобів масової інформації, члени Громадської ради при облдержадміністрації

Громадська колегія опікується питаннями морально-етичного виховання молоді, пропагандою відповідального ставлення до життя, безпекою і захистом прав дітей в інформаційному просторі, дотриманням законодавства у сфері захисту суспільної моралі в засобах масової інформації, мережі Інтернет.

Марія Пустова зазначила, що облдержадміністрацією постійно здійснюється контроль за недопущенням у засобах масової інформації відомостей, які перешкоджають дотриманню загальновизнаних норм етики та моралі. На Дніпропетровщині у рамках проведення обласного місячника «Про дотримання законодавства про загальну середню освіту» управліннями та відділами освіти спільно з працівниками відділів Кримінальної міліції у справах неповнолітніх ГУМВС України здійснено близько 2 тисяч профілактичних заходів та рейдів. Також в області проведено регіональний етап щорічного всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я», який спрямований на утвердження серед молоді здорового способу життя.

Під час роботи колегії учасники заходу мали змогу переглянути виставку творчих робіт Всеукраїнського конкурсу ”Моральний вчинок”.

«Моральне здоров’я нації – це основа гуманної та розвиненої країни. Виховуючи найкращі етичні та моральні якості у молодшого покоління, ми робимо важливий внесок у впевнений розвиток Дніпропетровщини та України як частини європейської цивілізації», – сказала Марія Пустова.

Довідково:
Громадська колегія з питань захисту суспільної моралі в Дніпропетровській області була створена з метою зміцнення моральних та етичних засад в області; збереження вікових культурних традицій українського народу від негативного впливу культу насильства, жорстокості, порнографії; унеможливлення пропаганди наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, розширення участі місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій у питаннях захисту суспільної моралі, персональний склад якої затверджено наказом Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі від 13 жовтня 2010 року №172-У.

До її складу ввійшли відомі в регіоні громадські діячі культури, мистецтва, науки, освіти, охорони здоров’я, фахівці у галузі інформації та правоохоронних структур.

Пріоритетними напрямками діяльності громадської колегії з питань захисту суспільної моралі в Дніпропетровській області є:
морально-етичне виховання молоді,
захист морального і фізичного здоров’я  підростаючого покоління,
безпека і захист прав дітей в інформаційному просторі,
пропаганда відповідального ставлення до життя;
непорушність інституту шлюбу, престиж міцної повної сім’ї, підтримка традиційної сім’ї,
дотримання законодавства у сфері захисту суспільної моралі в засобах масової інформації, мережі Інтернет,
заборона виробництва та обігу продукції, що завдає шкоди суспільній моралі.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых