--.-° --% 0мм

Губернатор доручив керівникам міст бути готовими розпочати опалювальний сезон з 1 жовтня

15:37, 30 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Губернатор доручив керівникам міст бути готовими розпочати опалювальний сезон з 1 жовтняДніпропетровщина займає лідируючі позиції в Україні з підготовки до осінньо-зимового періоду. В області на 100% відповідними держслужбами підписані паспорти готовності до опалювального сезону всіх об'єктів соціальної сфери, житлового фонду та житлово-комунального господарства. Про це заявив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації, яке пройшло у місті Нікополь.  

На колегії облдержадміністрації були розглянуті два головні питання. Перше – про реалізацію Комплексної стратегії розвитку регіону в розрізі міста Нікополь та Нікопольського району. Друге питання – про підготовку житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період. У роботі колегії взяли участь голова облради Євген Удод, заступники голови облдержадміністрації та керівники профільних управлінь, міські голови та голови райдержадміністрацій.

«Я поставив завдання перед керівниками міст і районів із завтрашнього дня – 1 жовтня – при зниженні температури бути готовими до початку опалювального сезону на об'єктах соціальної сфери - в школах, садочках, лікарнях. А з 15 жовтня - тепло повинно бути подано всім без винятку споживачам області», - наголосив Олександр Вілкул. За його словами Управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації буде здійснювати щоденний моніторинг початку і проходження опалювального сезону. При цьому, відзначив губернатор, особисту відповідальність за роботу і взаємодію всіх комунальних та оперативно-чергових служб несуть керівники міст і районів області.

Також Олександр Вілкул дав доручення міським головам Дніпропетровська та Кривого Рогу вжити необхідних заходів зі встановлення лічильників на всіх котельнях зазначених міст. Зокрема, в Дніпропетровську - 280 лічильників, а в Кривому Розі - 70. Термін виконання доручення губернатора - до 1 грудня.

Наразі в області заготовлено 93 тис тонн посипального матеріалу – це на 15% більше, ніж торік. У повній готовності перебуває 614 одиниць снігоприбиральної техніки.

«Область до зими готова, і всі питання щодо початку та перебігу опалювального сезону перебувають під жорстким контролем обласної влади», - наголосив губернатор.

У рамках підготовки до опалювального сезону з квітня по вересень цього року Олександром Вілкулом було проведено 25 селекторних нарад з керівниками міст і районів області. У результаті проведеної роботи завдяки спільному фінансуванню з обласного та місцевих бюджетів були вирішені такі важливі питання, як забезпечення надійної експлуатації в зимових умовах теплофікаційної котельні в Нікополі, котельні в Жовтих Водах, а також водоводу в Тернівці.

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації до 1 вересня завершені всі планові роботи на устаткуванні систем теплопостачання, проведена робота по заповненню магістральних, розподільчих та внутрішньобудинкових мереж теплопостачання хімічно очищеною водою, на котельнях проведено комплекс пуско-налагоджувальних робіт для проведення пробних пусків.

Фактичним підтвердженням забезпечення якісної підготовки області до роботи взимку є підписані в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та інспекції Держенергонагляду паспорти та акти готовності.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых