--.-° --% 0мм

У жовтні в Кривому Розі буде завершена реконструкція першого комплексу проспекту Південний

14:07, 30 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У жовтні в Кривому Розі буде завершена реконструкція першого комплексу проспекту ПівденнийГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів нараду щодо ходу реконструкції проспекту Південний у Кривому Розі. Губернатор поставив завдання перед керівництвом міста ввести в експлуатацію перший пусковий комплекс проспекту в жовтні цього року.  

Проспект Південний є однією з головних автомагістралей Кривого Рогу. Його реконструкція проходить з червня 2011 року в рамках губернаторської програми з благоустрою міст і районів області.

Згідно з графіком робіт цього року передбачено провести реконструкцію першої пускової ділянки проспекту від вулиці Панаса Мирного до вулиці Переяславської. Це становить 60% від усіх робіт, передбачених планом реконструкції. Повністю завершити реконструкцію проспекту планується в жовтні наступного року. Таким чином, Кривий Ріг отримає ще одну загальноміську автомагістраль європейського рівня.

«Проспект Південний після реконструкції стане ще одним підтвердженням того, що Кривий Ріг – європейське місто з розвиненою сучасною інфраструктурою, упорядкованими парками й скверами. Сьогодні на проспекті Південному не просто замінюється дорожнє покриття, а фактично йде будівництво та благоустрій нового проспекту, у тому числі й прилеглих до нього територій», – сказав Олександр Вілкул.

Загальна вартість реконструкції становить 42,6 млн грн, з них першого пускового комплексу – майже 25 млн грн. Роботи з реконструкції першого пускового комплексу фінансуються за кошти міського бюджету та міського цільового фонду. Додаткове фінансування в розмірі 10,25 млн грн у рамках соціального партнерства влади й бізнесу надано ПАТ «Південний ГЗК», ще 4 млн грн надало ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».
Губернатор зазначив, що наразі на об’єкті підходять до завершення роботи першого пускового комплексу: перевлаштовано інженерні мережі, модернізовано зовнішнє освітлення, встановлено 70 нових опор для зовнішнього освітлення, влаштовано трамвайні колії довжиною 1632 м у двоколійному вимірі за технологією безшумного трамваю та замінено контакту мережу тролейбуса, а також встановлено нові бордюрні камені. Завершується укладання верхнього шару асфальтобетонного покриття.

ДОВІДКА
У ході реконструкції проспекту передбачені такі роботи:
- заміна дорожнього покриття;
- оздоблення фасадів 29-ти житлових будинків;
- реконструкція фонтану;
- реконструкція скверу біля виконкому Інгулецької районної у місті ради з алеєю Слави;
- благоустрій території біля палацу культури ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»;
- влаштування восьми зупиночних павільйонів по проспекту Південному;
- реконструкція майдану біля пам’ятнику «Воїну-Визволителю»;
- оздоблення фасаду цехової поліклініки ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»;
- влаштуванням безшумних трамвайних колій (2732 м, з яких цього року – 1632м).

Цьогоріч на ремонт і реконструкцію міських доріг Кривого Рогу скеровано 83 млн грн. Це в 3,5 рази більше, ніж минулого року. За ці кошти буде відремонтовано 360 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых