--.-° --% 0мм

У Кривому Розі відкрився архітектурний комплекс «10 заповідей»

13:10, 30 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У рамках святкування 15-річчя створення Криворізької Єпархії Української Православної Церкви губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив архітектурний комплекс „10 заповідей”.  

У Кривому Розі відкрився архітектурний комплекс «10 заповідей» 

Комплекс встановлено у сквері біля споруди Криворізького технічного університету (Дзержинський район, перехрестя вул. Костенко та вул. XXII Партз’їзду). Він являє собою ансамбль з 8 гранітних плит, виконаних у формі скрижалей (кам’яних плит, описаних у Біблії, на яких були начертані 10 заповідей) і розташованих по дузі. Усі плити мають правильну завершену форму, їх розмір пропорційно зменшується від центру до країв. На центральних плитах розміщені дві бронзові таблички, виготовлені ливарним методом, на яких зазначені 10 біблійних заповідей.

«Відродження духовності – один з головних символів розвитку нашого суспільства. Цьому питанню приділяє велику увагу наш Президент Віктор Федорович Янукович. У нашому регіоні йде активний процес відродження та будівництва храмів, а головне – люди об’єднуються навколо вічних, духовних цінностей. 10 заповідей є орієнтиром, з яким людина має звіряти свої дії, свою життєву позицію та принципи свого життя. Упевнений, що цей комплекс стане потужним імпульсом відродження Кривого Рогу та Дніпропетровщини».

Архітектурна композиція з’явилась у Дзержинському районі Кривого Рогу з благословення Владики Єфрема. Олександр Вілкул подякував керівництву міста Кривого Рогу та Дзержинського району, а також меценатам, які прийняли участь у будівництві комплексу.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0