--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул відкрив сучасний міський центр зайнятості в Кривому Розі

13:39, 29 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул відкрив сучасний міський центр зайнятості в Кривому РозіГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний Криворізький міський центр зайнятості, для роботи якого збудовано нове чотириповерхове приміщення.  

В урочистому заході також взяли участь директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький, Криворізький міський голова Юрій Вілкул, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації; представники органів місцевого самоврядування; роботодавці Кривого Рогу.

Сучасний міський центр зайнятості відповідає європейським стандартам. Він має комфортні зали прийому, оснащені необхідним обладнанням кабінети, комп'ютерний клас, просторі зали для семінарів. Для малечі створена дитяча кімната, де батьки зможуть їх залишати під час спілкування зі спеціалістами. У роботу центру зайнятості впроваджені новітні інформаційні технології. Усі комп’ютери підключені до єдиної інформаційно-аналітичної системи служби зайнятості України.

Новий міський центр зайнятості об’єднає Дзержинський, Довгинцівський, Жовтневий, Саксаганський та Центрально-Міський районні центри зайнятості, що перебували у приміщеннях, які не відповідали сучасним вимогам. Таке об’єднання дозволить поєднати професіональний потенціал працівників центрів зайнятості, зменшити адміністративно-господарські витрати та розширити можливості служби зайнятості щодо надання соціальних послуг населенню, роботодавцям і соціальним партнерам.

«Ми будуємо країну, у якій кожен громадянин має відчувати захист і підтримку держави. Найсучасніші технології, комфорт європейського рівня, уважність та професійність персоналу – все це буде оточувати людей, які прийдуть в новий Центр», – зазначив губернатор Олександр Вілкул. Він підкреслив, що заклад є прикладом модернізації служби зайнятості. «Однією зі складових такої модернізації є об'єднання всіх центрів зайнятості в одну Єдину інформаційно-аналітичну систему Державної служби зайнятості. Тут у Криворізькому центрі зайнятості кожному доступний он-лайн банк вакансій. Міський центр зайнятості ще раз підтверджує лідерство Кривбасу в застосуванні сучасних технологій. У цьому році в Кривому Розі працевлаштовані більше 6 тисяч осіб, ще більше 1,5 тисячі освоїли нову професію», – зазначив Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації зазначив, що Дніпропетровська область з цього року почала своє чітке спрямування рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. «Це означає, що область задає вектори розвитку, які визначають потребу в тих чи інших спеціальностях. Під ці завдання важливо відформатувати ринок праці. Перш за все через систему освіти. Через підготовку і – що особливо важливо – перепідготовку кадрів. Центр зайнятості – це одна з ланок, які забезпечують ефективне використання трудових резервів. Ще одна ланка – це бізнес-середовище, розвиток підприємництва та створення умов для залучення інвестицій», – зазначив Олександр Вілкул. Він підкреслив, що для того, аби іноземний та вітчизняний інвестор мав максимально широку і прозору інформацію для прийняття рішення, створено регіональне інвестиційне агентство. Для створення сприятливого бізнес-клімату минулого року на всю область поширено досвід Кривого Рогу зі створення дозвільних центрів.

«Загалом тільки за минулий рік в області створено майже 53,5 тисячі нових робочих місць. За перше півріччя 2011 року – близько 40 тисяч нових робочих місць. За цей рік середня зарплата в регіоні зросла майже на 20%. Це друге місце серед областей України», – зазначив губернатор.

У новій будівлі Криворізького міського центру зайнятості розташовано:

I поверх – довідково-інформаційний сектор, сектор самостійного пошуку вакансій, профiнформацiйний сектор та сектор підбору роботи. Час очікування співбесіди з потрібним спеціалістом використовується клієнтом для отримання необхідної інформації, самостійного пошуку вакансій на інформаційних стендах та в глобальній комп'ютерній мережі за допомогою комп'ютерів вільного користування та тач-скринів.

II поверх – сектор підбору роботи, де під час проведення співбесіди з клієнтами виявляють їхні потреби, наміри, побажання, враховують особливі обставини, які можуть прискорити працевлаштування клієнта. У секторі активної підтримки безробітних розміщуються робочі місця спеціалістів, які співпрацюють з організаціями, підприємствами, установами для реалізації програми громадських та інших тимчасових робіт, організовують профнавчання та залучення шукачів роботи до самозайнятості, участі в семінарах з техніки пошуку роботи, проведення індивідуальних профконсультацій, у тому числі з використанням методів профдіагностики.

III поверх – сектор взаємодії з роботодавцями, який включає інформування роботодавців, у сучасно обладнаному залі для семінарів з роботодавцями, самостійний пошук роботодавцями претендентів на роботу за спеціально обладнаними місцями. Налагоджені відносини з роботодавцями допомагають розв'язанню головного завдання державної служби зайнятості – сприяння працевлаштування безробітних клiєнтiв, у тому числі тих, на кого поширюється п'ятивідсоткова квота бронювання робочих місць.

ІV поверх – адміністративно-господарський сектор та зал для проведення нарад з соціальними партнерами і оперативних нарад з працівниками центру зайнятості.

Міський центр зайнятості реалізує також інноваційний проект "Профорієнтаційний термінал". У його рамках у загальноосвітніх школах встановлюються тач-скріни. Це молодіжні профорієнтаційні інтернет-портали, які містять інформацію для школярів, батьків, вчителів про професії, основах законодавства про зайнятість, ситуації на ринку праці, тестування ...

Довідка:
Більшість працюючого населення міста Кривого Рогу працює на підприємствах гірничо-металургійного комплексу, який представлений ринкоутворюючими підприємствами: ПАТ АрселорМіттал Кривий Ріг, ПАТ Північний, Центральний, Інгулецький, Південний гірничозбагачувальні комбінати.

У січні-вересні цього року завдяки районним центрам зайнятості Кривого Рогу працевлаштовано 6 тис осіб, що в 1,2 разів більше, ніж у відповідний період минулого року, 1,6 тисяч безробітних проходили профнавчання, що в 1,1 разів більше, ніж торік, 1,5 тисяч безробітних взяли участь в громадських роботах.

У 2010 році в Кривому Розі активними заходами сприяння зайнятості були охоплені понад 11,6 тисяч осіб, з них більше 7,4 тисяч працевлаштовані за направленням центру зайнятості, близько 2,4 тисяч безробітних здобули нову професію або підвищили кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 1,8 тисяч безробітних взяли участь у громадських роботах.

Центри зайнятості за участю органів місцевої влади, навчальних закладів та роботодавців проводять  Дні зайнятості молоді, ярмарки вакансій, інформаційні уроки, спільно з керівниками підприємств проводять роз’яснювальну та інформаційну роботу серед молоді щодо набуття професій, підвищення престижу робітничих професій.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых