--.-° --% 0мм

Керівники Дніпропетровської та Донецької областей підписали Угоду про партнерство

16:21, 28 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Керівники Дніпропетровської та Донецької областей підписали Угоду про партнерствоВід Дніпропетровщини Угоду підписали голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та голова обласної ради Євген Удод, від Донеччини – голова облдержадміністрації Андрій Шишацький та голова обласної ради Андрій Федорук.

«Дніпропетровська і Донецька області становлять економічну міць країни, володіють величезним промисловим, освітнім і науковим потенціалом. Ми робимо одну спільну справу – будуємо нову країну разом з нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем. Це країна для людей, економічно розвинена держава з високими соціальними стандартами. Країна, яка в результаті реформ і стрімкого розвитку увійде в число провідних держав Європи і світу. І в цій стратегії нашим регіонам, впевнений, відведена провідна роль», – сказав Олександр Вілкул.

Він наголосив, що ефективна співпраця між Дніпропетровщиною й Донеччиною – це запорука успіху та розвитку всієї Україні.

«У наших регіонів багато спільного. Це і питання модернізації базової промисловості, і питання екології, і питання соціального партнерства з бізнесом, і підвищення якості освіти, і покращення медицини, і впровадження енергозберігаючих технологій, а також новітніх інформаційних технологій. Важливе місце займає питання реалізації великих інфраструктурних проектів у наших регіонах», – сказав Олександр Вілкул.

При цьому губернатор наголосив, що в багатьох з перерахованих напрямків регіони, з якими співпрацює Дніпропетровщина, є «пілотними». «Наші регіони реалізують проекти розвитку в різних сферах життєдіяльності, яких раніше Україна не знала. Ми застосовуємо передові світові практики й технології, тобто є першопрохідцями перетворень та нововведень на українському ґрунті. Тому на наших областях велика відповідальність, щоб зробити це успішно, щоб надалі наші проекти стали прикладом для їх упровадження в масштабах всієї країни. А для цього необхідно ділитися досвідом, створювати спільні проекти розвитку, налагоджувати партнерські відносини між містами і районами наших областей», – наголосив Олександр Вілкул.

У рамках Угоди про співробітництво між Дніпропетровщиною й Донеччиною сторони домовилися співпрацювати при розробці та затвердженні програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів, сприяти торговельно-економічній співпраці, інноваційно-інвестиційній діяльності, розвитку транзитного потенціалу. Також сторони домовилися активізувати роботу з розвитку малого і середнього бізнесу, нових ефективних форм спільної підприємницької діяльності, взаємодіятимуть у інноваційній підтримці підприємництва.

Дніпропетровська та Донецька області також сприятимуть розробці та реалізації спільних інвестиційних проектів, зокрема у галузях будівництва, реконструкції й модернізації підприємств, транзиту енергоносіїв, міжрегіонального співробітництва.

Сторони будуть взаємодіяти в галузі охорони здоров’я населення, питаннях охорони довкілля, організації виробництва екологічно чистих продуктів харчування та контролю за дотриманням встановлених нормативів при їх поставках споживачам. Визнаючи необхідність спільних зусиль для розвитку медичної науки та матеріально-технічної бази медичних установ, забезпечення населення ліками, сторони будуть сприяти проведенню спільних форумів та ділових зустрічей фахівців з питань охорони здоров’я.

Співпраця між областями в освітній галузі передбачає партнерські зв’язки між освітніми закладами, підготовку педагогічних кадрів, проведення педагогічних семінарів і робочих зустрічей, а також реалізацію програм з обміну студентськими та молодіжними творчими об’єднаннями і фондами, стажування вчених, дослідників, спеціалістів, студентів. Також сторони співпрацюватимуть у сферах туризму і спорту, проводитимуть заходи з обміну туристичними та спортивними делегаціями. У рамках Угоди будуть проводитися спільні наукові семінари, конференції, робочі та ділові зустрічі.  

При цьому губернатор підкреслив, що керівництво Дніпропетровщини системно налагоджує співпрацю з індустріальними регіонами нашої країни. Зокрема, 22 лютого цього року Дніпропетровщина підписала угоду про співпрацю з Луганською областю, а нещодавно, 15 вересня – з містом Севастополем. Торік 22 квітня вперше в історії України на міжрегіональному рівні було підписано угоду про науково-технічне співробітництво в сфері запровадження електронного управління між Дніпропетровською й Одеською облдержадміністраціями. Ця угода була підписана із застосуванням сертифікованих електронних ключів та електронного підпису під час телемосту. При цьому підписанти перебували одне від одного на відстані понад 500 км.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0