--.-° --% 0мм

Команда Кривого Рогу посіла друге місце у змаганнях з футболу на Кубок губернатора

08:33, 27 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Команда Кривого Рогу посіла друге місце у змаганнях з футболу на Кубок губернатораУ обласних змаганнях з футболу на Кубок губернатора взяли участь понад 700 юнаків 12-річного віку з міст та районів області. 160 юнаків узяли участь у фінальній частині змагань.

25 вересня у селі Чкалове Нікопольського району (СК «Колос») визначено переможця фіналу обласних змагань з футболу на Кубок губернатора, присвячених 20-річчю незалежності України.

Змагання, які проходили за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула, спрямовані на виявлення переможців та підготовку юних футболістів до участі в чемпіонаті України серед дитячо-юнацьких команд у сезоні 2011/2012 року. Участь у них узяли збірні міст та районів області, до складу яких входили 12-річні юнаки (1999 року народження).

У фінальних змаганнях, які проходили з 22 по 25 вересня, зустрілись команди-переможці зональних етапів. Загальний призовий фонд змагань – 50 тисяч гривень, які передбачено в обласному бюджеті за сприяння губернатора Олександра Вілкула.

Володарем Кубку губернатора стала команда м. Дніпропетровська, яка виборола головний приз – сертифікат на 25 тис грн для отримання сучасної спортивної форми та інвентарю. Друге місце посіла команда м. Кривого Рогу, яка отримала сертифікат на 15 тис грн. Третє місце сертифікат і приз  на 10 тис грн – у команди Нікопольського району. Далі місця розподілилися таким чином:
      4 місце – м. Синельникове,
      5 місце – м. Павлоград,
      6 місце – м. Першотравенськ,
      7 місце – м. Дніпродзержинськ,
      8 місце – Царичанський район.
Кращими гравцями змагань стали:
      «Кращий воротар» – Олександр Радіончик (м. Синельникове),
      «Кращий захисник» – Володимир Гіберт (Нікопольський район),
      «Кращий півзахисник» – Сергій Пундик (м. Дніпропетровськ),
      «Кращий нападник» – Данііл  Бескоровайний  (м. Кривий Ріг),
      «Кращий гравець» – Дмитро Семенов (м. Дніпропетровськ),
      Приз глядацьких симпатій отримав Денис Губернатор (м. Кривий Ріг).

«Вітаю дніпропетровську команду, хлопців з Кривого Рогу та Нікопольського району із перемогою! Вітаю всіх учасників змагань! Переконаний, що змагання стали важливим досвідом для всіх команд. Такі заходи – це можливість знайти друзів серед одноліток зі всієї області, які поділяють захоплення футболом. Дружба, обмін досвідом, здоровий змагальний та командний дух – все це є складовими становлення справжніх спортсменів-чемпіонів. Ми заклали корисну традицію – подібні змагання на Кубок губернатора обов’язково будуть проходити й надалі», – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

З кращих гравців змагань з футболу на Кубок губернатора буде сформована збірна області для участі в чемпіонаті України серед дитячо-юнацьких команд у сезоні 2011/2012 року.

Для занять спортом дітей та молоді на Дніпропетровщині активно розбудовується спортивна інфраструктура. Тільки в 2011 році на Дніпропетровщині відкривається понад 150 дитячих майданчиків. Цього року в області вводяться в дію 6 нових сучасних спортивних майданчиків та стандартне футбольне поле в Парку молоді у місті Дніпропетровськ зі штучним покриттям для занять футболом, 6 майданчиків зі штучним покриттям для занять ігровими видами спорту, понад 50 майданчиків з тренажерним обладнанням.

Нагадаємо, що з 9 по 11 вересня в Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі та Павлограді пройшли перші етапи обласних змагань з футболу на Кубок губернатора. У змаганнях взяли участь понад 700 юнаків 12-річного віку з міст та районів області. 160 юнаків узяли участь у фінальній частині змагань.
      
Довідково:
Футбол – олімпійський вид спорту, який є дуже популярним та розвиненим у Дніпропетровській області, він культивується в усіх містах та районах області, цим видом спорту займається 18937 чол. Дніпропетровський регіон на Чемпіонаті України у вищій лізі представляють такі команди як ФК «Дніпро» (м. Дніпропетровськ) та ФК «Кривбас» (м. Кривий Ріг), у другій лізі ФК «Сталь» (м. Дніпродзержинськ), ФК Горняк» (м. Кривий Ріг), ФК «Дніпро-2» (м. Дніпропетровськ). Взагалі,у чемпіонатах України (різних вікових груп) беруть участь близько 30 команд Дніпропетровської області.

Працює відповідна інфраструктура: у 50 відділеннях дитячо-юнацьких спортивних шкіл займається 11245 спортсменів, спортивних клубах – 531 чол., у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури займається 72 спортсмени. Заняття з футболу проводяться під керівництвом 414 тренерів, з яких 212 штатні, на 84 стадіонах області, серед яких стадіон «Дніпро-арена», де проходять ігри чемпіонату України та міжнародні зустрічі.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых