--.-° --% 0мм

Розчистка Саксагані створить комфортні умови для життя та відпочинку 90 тисячам жителів Кривого Рогу

12:08, 26 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Розчистка Саксагані створить комфортні умови для життя та відпочинку 90 тисячам жителів Кривого РогуПерший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів виїзну нараду щодо ходу робіт з розчистки русла річки Стара Саксагань у Кривому Розі.  

У нараді взяли участь заступник Криворізького міського голови Григорій Вербицький, керівники обласних організацій, структурних підрозділів Криворізької міської ради та підприємств-підрядників.

Стара Саксагань протікає центральною частиною Кривого Рогу. Через замулення днища річки значно підвищився рівень ґрунтових вод, що завдає шкоди житловим будинкам та промисловим об’єктам міста.

За ініціативою губернатора Олександра Вілкула була розроблена Комплексна програма з покращення екології Кривбасу, яка включає в себе заходи з розчистки ріки Стара Саксагань та її старого русла.

«Поліпшення екологічного стану річки Стара Саксагань допоможе запобігти шкідливій дії вод у прилеглих районах та дозволить створити рекреаційну зону для жителів Кривого Рогу», – зазначив Вячеслав Задорожний.

Проект розчистки Старої Саксагані передбачає реконструкцію водопропускних споруд, удосконалення дренуючої системи, заходи з розчищення та поглиблення русла, а також укріплення берегової лінії, на якій буде висаджена лісосмуга.

Цього року за сприяння Олександра Вілкула природоохоронні заходи на річці профінансовано на 4,2 млн грн. За ці кошти було проведено проектно-вишукувальні роботи, розчищено 1,2 км русла річки, відремонтовано 24 сходові марші, здійснено берегоукріплення геотекстилем та георешітками прибережної смуги.

До кінця року передбачено виділення ще майже 12 млн грн на розчистку 600 м річки та поглиблення русла, а також продовження берегоукріплення.

«Завдяки підтримці губернатора Олександра Вілкула роботи з розчищення фінансуються вчасно й у повному обсязі та проходять за графіком. Тому вже з наступного року ми зможемо розпочати масштабні роботи з благоустрою берегової лінії та посадки дерев», – наголосив заступник Криворізького міського голови Григорій Вербицький.

Також Вячеслав Задорожний зазначив, що цього року в рамках екологічної програми Кривого Рогу за рахунок коштів державного та обласного бюджетів реалізується ще ряд природоохоронних заходів. Зокрема, модернізація очисних споруд на Карачунівському водосховищі з впровадженням системи мікрофільтрації води.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых