--.-° --% 0мм

Для лісових господарств Дніпропетровщини придбано 7 сучасних пожежних автомобілів

15:20, 22 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Для лісових господарств Дніпропетровщини придбано 7 сучасних пожежних автомобілівНові пожежні автомобілі підвищеної прохідності на базі УАЗ, придбані за ініціативи губернатора Олександра Вілкула, отримали лісові господарства Дніпропетровського, Дніпродзержинського, Васильківського, Верхньодніпровського, Криворізького, Марганецького та Новомосковського районів. Нова протипожежна техніка, загальна вартість якої 1,750 млн грн, закуплена за кошти обласного бюджету в рамках регіональної програми «Ліси Дніпропетровщини». Ключі від нових машин вручив лісникам голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

В урочистій церемонії також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, начальник Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Клешня та керівники лісних господарств області.

«Ліси Дніпропетровщини – особливе багатство нашого регіону. Адже 90% з них – рукотворні. Їх створювало не одне покоління. Завдання кожного з нас – оберігати лісовий фонд, раціонально його використовувати, з кожним роком його примножувати», – сказав Олександр Вілкул. Він зазначив, що питання захисту лісів від пожеж і збільшення площ лісового фонду – один із пріоритетних напрямків роботи як на загальнодержавному, так і на обласному рівні.

Зокрема, в області системно й оперативно реалізуються протипожежні заходи, проводяться профілактичні роботи, створюються нові лісові масиви. Влітку в області не було допущено жодної великої лісової пожежі. Для забезпечення захисту лісів від пожеж одним з ключових чинників, за словами Олександра Вілкула, є міцна матеріально-технічна база лісгоспів, і в першу чергу – сучасна маневрена техніка. «Вона дозволить ефективно запобігати і оперативно боротися з лісовими пожежами та мінімізувати збитки», – зазначив губернатор.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0