--.-° --% 0мм

90 бюджетників Кривого Рогу до Нового року безкоштовно отримають нові квартири

08:31, 20 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

90 бюджетників Кривого Рогу до Нового року безкоштовно отримають нові квартириГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо ходу реконструкції гуртожитку по вулиці Кустанайській у Кривому Розі у житловий будинок. Губернатор поставив завдання перед керівництвом міста та будівельникам завершити будівельно-монтажні роботи згідно з графіком – у грудні цього року.

«Реконструкція проходить у рамках реалізації регіональної програми по забезпеченню соціальним житлом працівників бюджетної сфери, у тому числі – вчителів і лікарів», – сказав Олександр Вілкул.

Проектом передбачено реконструювати 5-поверхову будівлю гуртожитку під житловий будинок на 90 квартир. З них однокімнатних квартир – 31, двокімнатних – 29, трикімнатних – 30. У підвальному приміщенні передбачається розташування електрощитової та інших інженерних комунікацій. А на першому поверсі двокімнатна квартира перевлаштована на однокімнатну. Ця квартира передбачена для інваліда, тому вона облаштована пандусом.

У ході реконструкції місто отримає фактично новий житловий будинок. Тут використовуються сучасні будівельні технології, витримуються всі плани з енергозбереження. Всі дерев'яні вікна замінюються на металопластикові. У кожній квартирі буде встановлено лічильники на газ і воду, а також сучасні електронагрівачі води. Зовнішня обробка фасаду буде виконана композитним матеріалом з утеплювальних плит.

Навколо будинку буде упорядкована територія: встановлені дитяча ігрова та спортивний майданчики. Також проектом передбачено автостоянка, зона відпочинку для мешканців будинку.

«Роботи з реконструкції виконано на дві третини. Залишилося виконати оздоблювальні роботи, роботи з облаштування інженерних комунікацій, освітлення і благоустрою території. Роботи мають бути завершені згідно з графіком – у грудні цього року. Тож 90 працівників бюджетної сфери Кривого Рогу в подарунок до Нового року безкоштовно отримають нові квартири», – сказав Олександр Вілкул. Він зазначив, що торік за програмою будівництва соціального житла «бюджетники» Дніпропетровщини отримали 169 квартир, а за підсумками цього року отримають ще 187 квартир. Зокрема, будинок на 97 квартир у квітні вже здано в експлуатацію у Дніпропетровську.

Реконструкцію будівлі гуртожитку розпочато у квітні 2011 року. Загальна вартість реконструкції становить 17,7 млн грн., фінансування ведеться з обласного та міського бюджетів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0