--.-° --% 0мм

10 тис жителів сільських районів відвідали театральні вистави

15:00, 19 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

10 тис жителів сільських районів відвідали театральні виставиЗ ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з 2 вересня по 30 жовтня на Дніпропетровщині проходить обласна мистецька акція «Будуємо нову Дніпропетровщину».

У рамках акції для жителів сільської місцевості – школярів, пенсіонерів, вчителів, лікарів – у Палацах культури, сільських клубах, на селищних площах та концертних майданчиках проходять безкоштовні вистави та концерти кращих творчих колективів Дніпропетровщини. Вже відбулось більше 20-ти подібних заходів, глядачами яких стали понад 10 тисяч жителів регіону. Зокрема, 17 вересня у селищі Васильківка відбудуться виступи естрадно-вокального жанру  студентів Дніпропетровського театрально-художнього коледжу.

В мистецькій акції у сільських районах також беруть участь талановиті студенти та випускники Дніпропетровського училища культури, Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки, Криворізького та Дніпродзержинського обласних музичних училищ. Також у рамках акції у сільських районах свої вистави представляють творчі колективи Дніпропетровського музично-драматичного театру імені Т. Шевченка та Дніпропетровського академічного театру опери та балету.

«Жителі сільських районів здебільшого рідко мають можливість їздити до міста та відвідувати музичні концерти, музеї, консерваторії або театри. Тому минулого року, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула, була запроваджена мистецька акція «Будуємо нову Дніпропетровщину». Вона надає можливість жителям сільської місцевості безкоштовно відвідувати вистави та концерти кращих творчих колективів Дніпропетровщини у своєму районі чи селі. Акція показала, що вона дійсно цікава і потрібна людям – концерти та вистави відвідали кілька десятків тисяч людей. Тому в цьому році ми її продовжуємо. Принцип Олександра Вілкула: «Область без околиць». Незалежно від місця проживання, чи то місто, чи то село, кожна людина має можливість отримувати якісні послуги в усіх сферах життєдіяльності та всебічно розвивати свої здібності», - наголосила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

У рамках акції цього року понад 50 тисяч мешканців області - дітей і дорослих - безкоштовно переглянуть нові вистави відомих творчих колективів Дніпропетровщини.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0