--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині відбудеться Всеукраїнський музейний фестиваль

12:00, 15 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині відбудеться Всеукраїнський музейний фестивальЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула з 16 по 19 вересня відбудеться ІІІ Всеукраїнський музейний фестиваль «Музеї України у всесвітньому культурному просторі». Цей найбільш представницький та єдиний загальнодержавний музейний захід проходитиме в Дніпропетровському національному історичному музеї імені Дмитра Яворницького. Про участь у фестивалі заявили 105 музеїв, заповідників, громадських об’єднань, виставочних фірм, фахових видань зі всієї України.

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, Дніпропетровськ вже відсьогодні зустрічає учасників фестивалю – загалом на фестиваль приїдуть близько 300 провідних істориків, археологів, музейних працівників України.

Протягом чотирьох днів (16,17,18,19 вересня) дніпропетровці та гості фестивалю, купивши квиток до музею, зможуть оглянути понад 50 конкурсних виставок. На виставках будуть представлені раритетні, знакові для кожного регіону нашої країни експонати: від загадкових археологічних артефактів до сучасних високотехнологічних об’єктів. Крім того, відвідувачі зможуть ознайомитися із різноманітними музейними виданнями: каталогами, презентаційними альбомами, альманахами, науково-популярними книжками з 80 музеїв України.

У рамках фестивалю також відбудеться фольклорне свято, конкурс музейних видань та міні-експозицій. 17 вересня в Історичному музеї відбудеться нічний сеанс  «Колись ми будемо солдатами…».

По закінченню фестивалю переможці конкурсних виставок будуть нагородженні цінними подарунками. У журі фестивалю працюватимуть провідні музеєзнавці, культурологи, фахівці в галузі дизайну, видавництва, реклами, кіномистецтва та комп’ютерних технологій.

У рамках фестивалю відбудеться презентація нової експозиційної зали Дніпропетровського історичного музею, що розповідає про життя Катеринослава та регіону на початку ХХ століття. У новій експозиції можна буде побачити портрети видатних діячів Дніпропетровщини, предмети розкоші та знаряддя праці, одяг і побутові речі. У залі розмістяться близько тисячі предметів з фондів музею, частина з яких буде презентована вперше.

Програма фестивалю передбачає проведення круглих столів з питань визначення перспектив розвитку музейної галузі та впровадження європейського менеджменту в діяльність музеїв України. У підсумку сумісної роботи провідних фахівців музейної справи планується створення сучасної моделі музею – музею третього тисячоліття.

«Вже з сьогоднішнього дня ми приймаємо почесних гостей, істориків, музейних працівників зі всієї України. Музейний фестиваль, що проходить у Дніпропетровську – це наймасштабніший подібний захід в Україні. Дніпропетровщина є місцем для професійного спілкування всієї музейної спільноти України. Історичний музей імені Д. Яворницького, на базі якого ми проводимо фестиваль, - один із найавторитетніших музеїв України, де зібрана унікальна колекція історико-культурної спадщини українського народу», - зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0