--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Угода з Міністерством інфраструктури посилить можливості з розвитку Дніпропетровщини»

14:17, 13 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Угода з Міністерством інфраструктури посилить можливості з розвитку Дніпропетровщини»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури України Борис Колесніков підписали угоду про співробітництво між Дніпропетровською областю та Міністерством інфраструктури України щодо розвитку транспортної інфраструктури Дніпропетровщини.  

Сторони домовились оперативно співпрацювати щодо розвитку мережі автомобільних доріг у Дніпропетровській області. У першу чергу мова йде про завершення до 2013 року будівництва 2-ї та 3-ї черг об’їзної дороги «Південний обхід м. Дніпропетровська», до 2014 -  завершення будівництва правобережних з’їздів з Кайдацького мосту. Відтак за межі міста буде виведено до 30 тисяч одиниць щоденного транзитного потоку транспорту.

Співробітництво між Міністерством та облдержадміністрацією має сприяти розвиткові інфраструктури Придніпровської залізниці, що забезпечить пришвидшення здійснення операцій по перевезенню вантажів, сприятиме підвищенню комфортності проїзду громадян.

Угодою передбачено завершити будівництво другої пускової ділянки першої черги метрополітену в Дніпропетровську до кінця першого кварталу 2015 року: відтак місто отримає три нові станції метро - «Музейна», «Центральна» та «Театральна».

Крім того, сторони в рамках угоди зобов’язалися сприяти оновленню рухомого складу муніципального електротранспорту в містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг та Дніпродзержинськ.

Також згідно з угодою сторони взяли на себе зобов’язання щодо покращення пасажирського автотранспортного перевезення у Дніпропетровську та Кривому Розі: здійснити це планується завдяки перевезенню пасажирів комфортними автобусами великої місткості.

«Сторони зобов’язуються дотримуватися у співпраці принципів законності, гуманності, прозорості та відкритості, спільності інтересів та соціальної справедливості», - йдеться в тексті угоди.

«Ми вдячні за ту підтримку, яку надає нашому регіону центральна влада і впевнені, що угода, яку сьогодні ми підписуємо з Міністерством інфраструктури посилить наші можливості з розвитку Дніпропетровщини та України. Зі свого боку обласна влада готова до забезпечення всього комплексу заходів, щоб ефективно виконати ті завдання, які поставив перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович і Уряд. Інфраструктурні проекти, які реалізуються в області за дорученням Глави держави, є стрижнем соціально-економічного розвитку нашого регіону», - сказав губернатор Олександр Вілкул, підписуючи угоду.

Як повідомлялося раніше, торік на Дніпропетровщині в рамках комплексної програми поліпшення якості доріг в містах і районах області, яку ініціював губернатор Олександр Вілкул, було переважно капітально відремонтовано 1,5 млн квадратних метрів доріг, а в цьому році цей обсяг становитиме 1,7 млн квадратних метрів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых