--.-° --% 0мм

Розвиток фізичної культури і спорту у Кривому Розі на високому рівні

14:29, 9 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Розвиток фізичної культури і спорту у Кривому Розі на високому рівні9 вересня напередодні Дня фізичної культури і спорту у виконкомі Криворізької міської ради відбувся урочистий прийом фізкультурно-спортивного активу міста. Вітав присутніх виконувач обов’язків міського голови - секретар міської ради Сергій Маляренко.

У своїй промові С.Маляренко відзначив, що  фахівці фізичної культури і спорту нашого міста гідно продовжують традиції з виховання вольової, фізично загартованої і здорової молоді Кривбасу.

«Для нас, насправді, важливі і перемоги, і рекорди, проте - найголовнішим є створення умов і залучення до занять фізичною культурою і спортом широких верств населення – починаючи від малюків і закінчуючи людьми похилого віку», - зауважив він та додав: «У місті вдалося зберегти у повному обсязі всі спортивні споруди і кадровий потенціал, масово залучати до занять фізичною культурою і спортом населення усіх вікових категорій і тим самим вийти на передові позиції в Дніпропетровської області. Адже завдяки нашим спортсменам Кривий Ріг п'ять років поспіль було визнано переможцем обласного огляду-конкурсу на кращу постановку фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи серед міст Дніпропетровської області».

Розвиток сфери «Фізична культура і спорт Кривого Рогу» не можливий без спортивної бази, якій місцева влада за підтримки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула приділяє значну увагу.

На всіх спортивних об’єктах міста своєчасно проводяться поточні ремонти. Уперше за 20 років у поточному році всім 10 комунальним дитячо-юнацьким спортивним школам було виділено з міського бюджету 5млн. 300 тис. грн. на капітальні ремонти спортивних зведень та придбання предметів тривалого використання. Крім того, з міського бюджету загальноосвітнім навчальним закладам на придбання спортивного інвентарю  виділено  500 тис. грн., проведена ревізія спортивного обладнання на спортивних майданчиках. З метою зміцнення матеріально-технічного стану в школах до кінця  року будуть обладнані за рахунок коштів міського бюджету 38 спортивних майданчиків з сучасними  тренажерами. Вже встановлено 16 таких спортивних майданчиків в загальноосвітніх навчальних закладах усіх семи районів. Також проведені ремонти спортивних залів загальноосвітніх шкіл №№21, 31, 58, 68, 72.

У своїй промові С.Маляренко відзначив найкращих працівників та спортсменів фізкультурно-спортивних організацій міста Кривого Рогу та вручив  нагороди та відзнаки Дніпропетровської державної адміністрації, обласної ради та виконкому Криворізької міської ради.

ДОВІДКА:

Фізкультурно-оздоровчу і спортивно-масову роботу в місті забезпечують 98 спортивних клубу і колективів фізкультури підприємств і організацій, 16 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 65 спортивних клубу, фітнес-центрів, громадських організацій, 177 учбових закладів.

Усього до спортивних  занять з видів  спорту  в дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні клуби залучено більше 22 тисяч спортсменів, а фізкультурно-оздоровчою і спортивно-масовою роботою охоплено більше 120 тисяч населення міста.

У календар міських спортивно-масових заходів щорік включається більше 160 змагань по 41 виду спорту, в яких бере участь більше 20 тисяч жителів.

Лише за 9 місяців 2010 року фізкультурно-спортивними організаціями міста вже підготовлено:
5 майстрів спорту України міжнародного класу;
12 майстрів спорту України;
80 кандидатів в майстри спорту;
160 спортсменів першого розряду


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых