--.-° --% 0мм

Завершено першу чергу реконструкції комплексу для дітей з малими формами туберкульозу

13:20, 9 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Завершено першу чергу реконструкції комплексу для дітей з малими формами туберкульозуЗавершено першу чергу реконструкції єдиного в області навчально-виховного комплексу для дітей з малими та затихаючими формами туберкульозу – реконструйовано навчальний корпус НВК №108 м. Дніпропетровська. Реконструкція тривала 6 років, проте завдяки консолідації зусиль обласної та місцевої влади протягом 2010-2011 років вдалося виконати основні роботи та завершити реконструкцію. Загалом вартість реконструкції склала 5 млн грн, 3,1 млн грн з яких було акумульовано у два останні роки з місцевого та державного бюджетів.  

Наступного року буде проведена друга черга реконструкції цього закладу – буде відремонтовано медичний корпус та спортивна зала. У 2012-му році всі роботи з реконструкції закладу мають бути завершені – таке завдання поставив губернатор Олександр Вілкул під час робочої наради до НВК №108.  

Наразі дитячий садок цього комплексу відвідують 150 дітей, ще 151 учень навчається у 1-4 класах. У цьому закладі діти знаходяться під постійним наглядом медичного персоналу, безкоштовно проходять курс необхідного лікування та профілактики, правильно харчуються. У той же час діти отримують дошкільну освіту та проходять навчальний матеріал початкової школи.  

У ході реконструкції в навчальному закладі створено комфортні та сучасні умови для навчання та відпочинку вихованців. Зокрема, замінені вікна, двері, системи водопостачання, каналізації та опалення, зовнішні теплотраси, утеплене приміщення, завершені електромонтажні роботи, проведений капітальний ремонт харчоблоку та їдальні, улаштовано покриття для спортивного поля, придбано обладнання для трьох спортивних майданчиків.    

«За результатами минулого року захворюваність на туберкульоз серед дітей в області зменшено на третину. І обласна влада продовжує системну роботу з цього питання. Один з найважливіших засобів боротьби з цим недугом  профілактика та своєчасне виявлення захворювання. Такий навчально-виховний комплекс, де діти одночасно навчаються, проходять курс лікування та профілактики – в області поки що один. Я впевнений, що таким досвідом скористаються і в інших містах та районах нашої області. Ми маємо створювати для дітей, які знаходяться у групі ризику на захворювання туберкульозом, необхідні умови в навчанні, забезпечувати їх лікуванням та збалансованим харчування. Тим більше, що в цій роботі нас підтримують органи центральної влади», – сказав Олександр Вілкул.     

«Ми вдячні губернатору Олександру Вілкулу, обласній та місцевій владі за турботливе ставлення та належну увагу до нашого закладу, до дітей. Завдяки цьому для наших вихованців створені прекрасні умови для навчання, для відпочинку, для  того, щоб зміцнити здоров’я», – зазначила директор Дніпропетровського навчально-виховного комплексу № 108 Ірина Кутова-Булатова.

У ході візиту Олександр Вілкул поспілкувався з викладачами та дітьми. Вихованцям  губернатор подарував корзину солодощів та від імені обласної влади передав закладу ноутбук.

Довідка:
Навчально-виховний комплекс для дітей з малими та затихаючими формами туберкульозу створено в лютому 2003 року на базі дошкільних навчальних закладів № 108 та № 166.

Навчально-виховний процес забезпечують 73 працівники, з яких
35 – педагогів, 2 – медичні працівники. У комплексі функціонують 7 навчальних кабінетів, комп’ютерний клас, їдальня, бібліотека з читальною залою.

На реконструкцію комплексу з 2004 по 2011 роки освоєно близько 5 млн грн, у тому числі в 2010-2011 роках – 3,1 млн грн (1,5 млн грн – з державного бюджету, 1,6 млн грн – з міського бюджету). У 2012 році для завершення реконструкції необхідно 1,3 млн грн.

Для дітей з малими та затухаючими формами туберкульозу в області функціонують 12 санаторних дитячих установ.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0