--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина зібрала понад 200 лікарів з України, Німеччини та Росії на конференцію

10:27, 9 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина зібрала понад 200 лікарів з України, Німеччини та Росії на конференціюУпродовж двох днів, 8 та 9 вересня, у Дніпропетровську на базі Дніпропетровської державної медичної академії проходить науково-практична конференція, присвячена актуальним питанням анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів. Конференція зібрала понад 200 лікарів з України, Німеччини та Росії.

Форум лікарів проводиться з нагоди 25-річчя кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів факультету післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії (ДДМА).

На урочистому відкритті конференції начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург передала вітання учасникам заходу від голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та побажала лікарям плідної роботи. Також вона привітала від імені губернатора працівників кафедри анестезіології та інтенсивної терапії ДДМА з 25-річним ювілеєм та вручила почесні відзнаки голови облдержадміністрації завідувачу цієї кафедри Олені Клигуненко та кандидату медичних наук, доценту Юрію Петренку.

«Розробка та впровадження новацій в анестезіології підвищує якість надання медичної допомоги. Зараз, коли в області реалізується проект підвищення якості роботи швидкої допомоги, губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед медичним співтовариством Дніпропетровщини впровадити найсучасніші розробки анестезіології. Адже часто саме від кваліфікавоної роботи анестезіологів та лікарів «швидкої» залежить порятунок життя та здоров’я пацієнтів», – підкреслила Валентина Гінзбург.

На конференції будуть обговорюватися питання надання анестезіологічної допомоги дітям та дорослим і використання інтенсивної терапії у всіх галузях медицини. Зокрема, науковці висвітлять особливості знеболювання та інтенсивної терапії у вагітних; питання анестезії та інтенсивної терапії у новонароджених; сучасні напрямки діагностики та інтенсивної терапії у дітей; сучасні принципи анестезії в трансплантології тощо.

«Проведення таких конференцій допомагає лікарям різних країн ефективно співпрацювати та разом розвивати медицину. Важливо, що наша зустріч проходить у Дніпропетровській області, яка є пілотним регіоном у реформуванні системи охорони здоров'я і показує у цьому процесі високі результати. Застосування найсучасніших та ефективних методів лікування забезпечить якісну медичну допомогу пацієнтам і забезпечить успішне проведення модернізації охорони здоров’я», – відзначив голова Асоціації анестезіологів Україні Фелікс Глумчер.

Довідково:
За 25 років існування кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів факультету післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії навчалися 16 клінічних ординаторів, понад 350 лікарів-інтернів. На циклах загального та тематичного вдосконалення, передатестаційних циклах підвищили свою професійну кваліфікацію понад 7,5 тисяч лікарів-курсантів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0