--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул нагородив кращих спортсменів та тренерів Дніпропетровщини

13:26, 8 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул нагородив кращих спортсменів та тренерів ДніпропетровщиниЗавдяки реалізації цільової комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Дніпропетровській області в 2011 році кількість мешканців регіону, які залучені до занять фізичною культурою і спортом, збільшилася з 17,7% до 18,2%.

До Дня фізичної культури та спорту губернатор Олександр Вілкул зустрівся із фізкультурно-спортивним активом області. В урочистостях також взяли участь голова обласної ради Євген Удод, заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, керівники обласних фізкультурно-спортивних товариств та відомств, провідні спортсмени та тренери регіону.

За значний особистий внесок у розвиток незалежної України Олександр Вілкул вручив 2 відзнаки Президента України – ювілейні медалі «20 років незалежності України» заслуженому тренеру України з веслування академічного Володимиру Морозу та тренеру-викладачу комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Електрометалург» (м. Нікополь) Марії Цицарковій. Відзнаку «Почесний працівник фізичної культури і спорту» отримав Станіслав Тимченко, завідувач кафедрою фізичного виховання Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, заслужений тренер України, майстер спорту СРСР з волейболу, срібний призер Олімпійських ігор серед ветеранів 1994 року, 2-кратний переможець Олімпійських ігор серед ветеранів 1998 року.

За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури та спорту провідним діячам галузі Олександр Вілкул також вручив 2 почесні грамоти Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, 12 подяк і 2 почесні грамоти голови облдержадміністрації. Провідні спортсмени та тренери отримали також 6 почесних грамот та 1 почесну відзнаку обласної ради.

«День фізичної культури і спорту об'єднує багатьох: професійних спортсменів і тренерів, а також усіх шанувальників спорту та здорового способу життя», – зазначив Олександр Вілкул.  

Губернатор підкреслив, що в області розпочата реалізація великої кількості проектів з розвитку спортивної інфраструктури. Зокрема, цього року на Дніпропетровщині буде встановлено більше 150 дитячих майданчиків. Також цього року на Дніпропетровщині відкриються близько 100 нових спортивних майданчиків. У місті Кривий Ріг відкрито сучасний спортивний комплекс «Північне сяйво», який складається з двох басейнів, спортивної зони та зони відпочинку та відповідає олімпійським стандартам. У вересні в місті Синельникове після реконструкції розпочне роботу сучасний стадіон, у Дніпропетровську триває будівництво льодової арени.

«Одне із завдань влади – пропагувати здоровий спосіб життя і створювати умови, аби якомога більше жителів нашої області займалися спортом. Ми робимо спорт масовим, створюємо загальнодоступну й сучасну спортивну інфраструктуру», – сказав Олександр Вілкул.
     
Довідка:
Сьогодні в області функціонує 4 тис підприємств, установ, організацій, навчальних та дошкільних закладів, обласний, 3 міських та 7 районних у місті Кривий Ріг центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», 441 спортивний клуб за місцем навчання, роботи та проживання населення, 188 територіальних спортивних клубів при сільських та селищних радах, 10 спортивних клубів та обласний і міський центри “Інваспорт”, 118 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з яких 12 олімпійського та одна паралімпійського резерву, обласна школа вищої спортивної майстерності, Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту, Дніпропетровське вище училище фізичної культури та Дніпродзержинський коледж фізичного виховання. 

У цих установах працюють 5,6 тис висококваліфікованих штатних фахівців, функціонує розвинена матеріально-технічна база, яка налічує 7,4 тис капітальних та площинних споруд. У їх числі три найсучасніші спортивні споруди, які відповідають усім міжнародним стандартам: великий тенісний клуб "Мегарон", футбольний стадіон "Дніпро-Арена" і Палац водних видів спорту спортивного комплексу "Метеор".
   
До послуг населення регіону – 84 стадіони, понад 4,2 тис площинних спортивних споруд, з яких 499 футбольних полів, 53 плавальних басейнів, 1239 спортивних залів та 1357 пристосованих приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 12 водноспортивних та 6 веслувально-спортивних баз, 6 кінноспортивних баз, 6 споруд зі штучним льодом, веслувальний канал.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0