--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Будь-яке починання підприємців, яке буде на користь регіону, я підтримаю»

11:28, 5 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Будь-яке починання підприємців, яке буде на користь регіону, я підтримаю»Цього року в області створено вже майже 40 тисяч нових робочих місць. І більша половина з них (26 тис) – за рахунок малого бізнесу. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, вітаючи представників бізнесу на урочистих зборах з нагоди Дня підприємця.  

Олександр Вілкул підкреслив, що створення нових робочих місць, сумлінна сплата податків, активна участь у розвитку міст і селищ області стають характеристиками сучасного цивілізованого бізнесу в країні.

«Підприємці Дніпропетровської області – це енергійна сила відповідальних і небайдужих людей. Порозуміння та партнерські відносини бізнесу з владою багато в чому дозволяють регіону впевнено розвиватися», – зазначив Олександр Вілкул. – Моя позиція тверда – дати бізнес-ініціативі в області широкий простір і всі умови для повноцінного розвитку. Будь-яке починання, яке буде на користь регіону, – я підтримаю», – сказав губернатор.

Він зазначив, що в регіоні буде продовжено практику проведення виїзних зустрічей з підприємцями у форматі «Відкритий діалог з бізнесом», які було проведено в червні. «Ми зібрали представників Пенсійного фонду, Податкової, СЕС, Держкомзему... І більшість питань, які були поставлені, вирішувалися на місці! Цей проект – формат максимально конкретного обговорення питань підприємців безпосередньо з тими, хто ці питання вирішує», – наголосив губернатор.

Олександр Вілкул також зазначив, що за останній час у сфері регуляторної політики та адміністративних послуг в області відбулося багато позитивних зрушень. У рамках заходів з дерегуляції бізнес-середовища в регіоні завершено перегляд регуляторних актів. За результатами перегляду скасовано або внесено зміни в 1 211 регуляторних актів (56% від загальної кількості). У всіх містах і районах відкриті дозвільні центри, які працюють за принципом «єдиного вікна» швидко й зручно. З березня працює регіональний інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада». На спеціалізованому веб-порталі є вся інформація, яка потрібна для ведення господарської діяльності на конкретній території.

«Система дозвільних центрів прибирає суб'єктивний фактор при прийнятті рішень, а значить – зменшує корупцію. Ми ввели найжорсткішу систему моніторингу за роботою кожного з дозвільних центрів. Скільки запитів зайшло, скільки відповідей і коли дано – все це знаходиться під щоденним контролем облдержадміністрації. Така система вже фактично звела до нуля порушення термінів видачі дозвільних документів», – підкреслив губернатор..

І це не єдиний подібний проект в області, який реалізується з використанням сучасних технологій, наголосив Олександр Вілкул. Зокрема, він зазначив: «Ми активно впроваджуємо електронні системи управління та контролю, застосовуємо проектний підхід в організації діяльності. Днями ми підписали Меморандум про партнерство зі світовим лідером у сфері ІТ-технологій корпорацією «Майкрософт». Протягом 5 років в області буде реалізований масштабний проект із впровадження електронного управління в усіх сферах життєдіяльності. Буде впроваджено близько 50 проектів у всіх сферах: освіті, медицині, ЖКГ, будівництві, АПК, екології. У результаті органи місцевої влади отримають ефективні інструменти управління, а бізнес та громадяни – прозорі й зрозумілі процеси взаємодії з владою».

Олександр Вілкул також зазначив, що одним з факторів поліпшення бізнес-клімату в регіоні є активна діяльність Регіонального інвестиційного агентства, яке вже супроводжує інвестиційні проекти на суму $ 450 млн і має ще низку проектів, за якими сформовано пакет пропозицій на загальну суму близько $ 550 млн. У розробці агентства знаходяться також більше 30 проектів місцевого бізнесу.

«Сьогодні, коли в регіоні розпочато системні зміни, засновані на проектному принципі, особливо важлива конструктивна взаємодія між владою й бізнесом. І я хочу подякувати вам за той дуже чіткий, практичний і активний підхід, який характеризує підприємців регіону. Бажаю вам перемог та успіхів у реалізації ваших бізнес-ідей. І будьте впевнені, будь-яке починання, яке буде на користь регіону, – я підтримаю!», – зазначив Олександр Вілкул, вітаючи підприємців із професійним святом.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0