--.-° --% 0мм

Для працевлаштування студентів на Дніпропетровщині створюється взаємодія влади, бізнесу та ВНЗ

11:25, 2 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Для працевлаштування студентів на Дніпропетровщині створюється взаємодія влади, бізнесу та ВНЗНа Дніпропетровщині все більше підприємств та компаній вибудовують системні відносини з вищими навчальними закладами, розглядаючи їх як базу для підготовки своїх кадрів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул після церемоній урочистої посвяти у студенти першокурсників Дніпропетровського державного аграрного університету.

Під час церемонії губернатор вручив Агроуніверситету найсучаснішу сільськогосподарську техніку, яку передано вищому навчальному закладу для практичних занять студентів компанією ТОВ «Агротек» в рамках розвитку кластеру сільського господарства.

«Знання – це сила, завдяки якій розвивається наш регіон і держава. Щоб наші студенти користувалися попитом, ми створюємо ефективну систему «ВНЗ – перше робоче місце». Найбільш показовим, зокрема, є приклад ефективної взаємодії влади, бізнесу та освітньої сфери в рамках розвитку кластерів сільського господарства та будівництва», – зазначив Олександр Вілкул. Зокрема, він наголосив, що сільське господарство та будівництво – це одні із сфер, в яких є найбільший потенціал розвитку. «І з Агроуніверситетом, і з Будівельною академією зараз реалізується низка проектів по залученню молодих фахівців до роботи в провідних галузевих компаніях. Цього року в цих вишах пройшли Ярмарки вакансій. У результаті – десятки кращих студентів отримали контракти на стажування», - зазначив губернатор. Також у рамках співпраці з розвитку кластерів компанії-учасниці проектів надають технічну допомогу вишам, гранти та заохочення кращим студентам.

Успішний досвід співпраці з найбільшими компаніями налагоджений і в Національному гірничому університеті, і в інших ВНЗ області. Зокрема, низку спільних програм з надання технічної допомоги вишам та угод щодо стажування студентів з навчальними закладами регіону мають компанії «Метінвест», «ДПЕК-Павлоградвугілля» та низка інших провідних компаній та підприємств. Нещодавно намір створити навчальний полігон для стажування студентів виказала компанія «Дніпрообленерго».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых