--.-° --% 0мм

В Кривому Розі відкрита нова об’їзна дорога

15:17, 25 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розі відкрита нова об’їзна дорога23 серпня в Кривому Розі, за участю керівництва міста, була урочисто відкрита нова об’їзна дорога. Віднині рух автотранспорту відновлений по вулицям Дарвіна, Іллічівській та через шахту «Гігант». Цей автошлях з’єднає між собою проспект Миру у Дзержинському районі та вулицю Волгоградську (поблизу ДАЇ) у Саксаганському районі міста.  

Будівельні роботи на об’їзній розпочалися 30 травня і менш ніж через три місяці були успішно завершені. Як повідомив представник забудовника, директор ТОВ «Весташляхбуд» Віталій Мілюков, за цей час на місці старої розбитої автодороги була збудована фактично нова. Зокрема, було відремонтовано 780 погонних метрів дороги, знято 800 кубічних метрів старого асфальту та ґрунту, засипано 500 тисяч кубічних метрів щебеню, покладений асфальт на площі 6,2 тисячі квадратних метрів. Ширина дороги складає 8 метрів. Протяжність нової об’їзної від світлофору на вулиці Волгоградській до світлофору на проспекті Мира складає 1,8 км, що втричі менше ніж шлях між цими пунктами через кільце 95 кварталу (5 км).

Вартість робіт з будівництва-реконструкції нової об’їзної дороги склала 1,5 млн. гривень. Фінансування об’єкту відбувалось  за рахунок коштів з міського бюджету.

Про значення для Кривого Рогу нової дороги міський голова Юрій Вілкул розповів під час невеличкого прес-брифінгу:

- Сьогодні завершений один із серйозних проектів, які ми почали реалізовувати в 2011 році. Відкриття цієї дороги дозволить вирішити декілька завдань. По-перше - розвантажити кільце 95-го кварталу. Я вважаю, це буде хорошою новиною, як для автолюбителів, так і для людей, які живуть в розташованих там будинках. По-друге - значно підвищується рівень безпеки дорожнього руху. Усі ми знаємо, як часто відбувалися аварії на кільці 95-го кварталу, особливо в години пік. По-третє - скорочений шлях від площі Артема у бік Центрально-Міського, Дзержинського і Інгулецького районів.

Також мер міста зазначив, що цього року обсяги фінансування дорожніх робіт, як і обсяги їх виконання є рекордними для Кривого Рогу. На них виділено понад 83 мільйони гривень, що в 3,5 рази більше ніж минулого року. Тільки поточних ремонтів у 2011 році в Кривому Розі буде виконано на площі 360 тисяч квадратних метрів.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0