--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську відбулося головне обласне свято на честь 20-річчя незалежності України

14:29, 23 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську відбулося головне обласне свято на честь 20-річчя незалежності УкраїниУ Дніпропетровську у спорткомплексі «Метеор» відбулися регіональні урочисті заходи з нагоди 20-ої річниці незалежності України. Участь в урочистостях узяли перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, керівництво облдержадміністрації, депутати обласної ради, народні депутати України, керівники силових, правоохоронних та судових структур, представники громадських та профспілкових організацій.   

Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, виступаючи перед багатотисячним зібранням, зазначив, що Дніпропетровщина внесла гідний внесок у розбудову країни та є міцною опорою економічного, соціального та культурного розвитку незалежної України.

«Ми збираємо рекордні врожаї, ремонтуємо дороги, відкриваємо нові школи, відроджуємо історичні пам’ятки, шануємо своє героїчне минуле й дбаємо про краще майбутнє нашого спільного дому. Губернатор Олександр Вілкул об’єднав всі гілки влади і за підтримки Президента України в регіоні розпочато реалізацію масштабних інфраструктурних проектів. Область нарощує обсяги промислового виробництва, у числі перших регіонів країни здійснює важливі реформи», – зазначив Вячеслав Задорожний.

Дніпропетровщина впевнено посідає лідируючі позиції з соціально-економічного розвитку держави. Наш регіон є лідером серед областей України за обсягами залучених прямих іноземних інвестицій і впевнено випереджає ведучі промислові області.

Значно підвищилась ефективність роботи економіки області, зросли обсяги надходжень податків та зборів до бюджетів всіх рівнів. За 7 місяців 2011 року доходи Зведеного бюджету області та доходи загального фонду у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли майже в 1,5 рази (зведений бюджет склав 19,1 млрд грн, у т. ч. доходи загального фонду – 17, 6 млрд грн).

Область успішно завершила збір ранніх зернових – цьогоріч урожай зерна в області перевищить 3 млн тонн. «За 20 років незалежності України це один з найбільших врожаїв. Загалом, за останні 10 років незалежності України обсяги виробництва в сільському господарстві зросли майже вдвічі», – підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

У першому півріччі цього року середня заробітна плата в регіоні збільшилася на 20% (у порівнянні з відповідним періодом 2010 року). У рейтингу регіонів України за рівнем середньомісячної заробітної плати Дніпропетровщина посідає 2-ге місце (2 670 грн).

Вячеслав Задорожний зазначив, що підприємствами ракетокосмічної галузі Дніпропетровщини за роки незалежності створено 400 власних космічних апаратів та запущено в космос 120 ракетоносіїв .

Від імені губернатора Олександра Вілкула Вячеслав Задорожний вручив провідним фахівцям та громадським діячам області почесні відзнаки й нагороди. Також вітальним листом від губернатора Олександра Вілкула та подарунковою книгою було відзначено 20 ровесників незалежності України – юнаків та дівчат, яким 24 серпня виповнюється 20 років і які мають здобутки у навчанні, творчих та мистецьких сферах.

Вячеслав Задорожний підкреслив, що головне багатство Дніпропетровщини – щирі і працьовиті люди: «Ми дякуємо нашим ветеранам за внесок у розвиток держави. Ми вдячні тим, хто створює сьогоднішні перемоги регіону. Ми віримо в нашу молодь, яка створюватиме нову славу Дніпропетровщини та України. Все це дає можливість Дніпропетровщині впевнено рухатись вперед!».

У рамках урочистостей відбулася фотовиставка „Я і Україна сучасна”, виставка досягнень міст і районів Дніпропетровської області; виставка картин „Україна – минуле і майбутнє”, на якій будуть представлені дипломні роботи студентів Дніпропетровського театрально-художнього коледжу.

На честь 20-ї річниці незалежності в небо злетіли жовто-блакитні кульки з надписом „20”, а юнаки та дівчата створили символічні  „рушникові ворота” з двадцятиметрового рушника, на якому майстрині з усіх міст та районів області вишили орнаменти, що уособлюють усі райони й міста області. Рушник, який став символом єднання, непорушного зв’язку поколінь, символом єдиної дружньої родини Дніпропетровського регіону, було створено за ініціативи губернатора Олександра Вілкула.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых