--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Реконструкція мікрорайонів у Кривому Розі – приклад соціальної відповідальності бізнесу»

14:38, 22 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Реконструкція мікрорайонів у Кривому Розі – приклад соціальної відповідальності бізнесу» 

У рамках реалізації програми «Місто без околиць», ініційованої Олександром Вілкулом, у Кривому Розі завершено другий етап масштабної комплексної реконструкції вулиці Мусоргського та кільця житломасиву 44 кварталу. Відкриття оновленого міського комплексу присвячено 20-й річниці незалежності України та 50-ти річчю з дня створення «Центрального ГЗК».  

У рамках реалізації проекту модернізовано всю вуличну інфраструктуру, оновлено фасади житлових будинків, створено затишні місця відпочинку, дитячі майданчики, майданчики для мініфутболу та скейтборду, за оригінальним дизайнерським рішенням встановлено нові тумби для афіш, зупинкові павільйони та інше.

Проект розроблено завдяки спів фінансуванню міського бюджету та компанії «Метінвест». Реконструкція 44 кварталу є продовженням програми «Місто без околиць», започаткованої Олександром Вілкулом у Кривому Розі 5 років тому – тоді було розпочато перший подібний проект, результатом якого стала комплексна реконструкція та перетворення в перлину міста одного з найвіддаленіших районів – мікрорайону Даманський.

«Принцип, який був сформульований під час моєї роботи в промисловості, залишається незмінним, – сказав Олександр Вілкул під час урочистостей, – підприємство, якому віддають свої сили і таланти тисячі людей – відповідальне за своїх працівників не тільки під час виробничого процесу. Підприємство відповідає й за те, де і як вони живуть, що оточує їх життя».

Губернатор підкреслив, що один з базових принципів організації роботи в регіоні є об'єднання зусиль влади та бізнесу для покращення життя людей, що є  європейською практикою соціальної відповідальності бізнесу.

«Як регіон-лідер, який дає чверть прибутку всієї Україні, ми повинні реалізовувати знакові проекти, які стануть прикладом для країни. Наш приклад показує – перетворити наші міста, нашу країну – можливо! І сьогодні ми зробили ще один важливий крок до цієї мети», – зазначив Олександр Вілкул.

За цей час у рамках програми «Місто без околиць» успішно реалізовано велику кількість проектів. Зокрема, побудовано сотні дитячих майданчиків; відкрито сучасний пляжний комплекс з майданчиками для пляжного волейболу та футболу; майданчик для картингу. Візитною карткою Жовтневого району міста Кривого Рогу став найбільший в Україні світлодіодний музикальний комплекс фонтанів і сквер на 44-му кварталі.

«Результати нашої роботи – це приклад реалізації Програми нашого Президента Віктора Федоровича Януковича «Україна – для людей». Це результат успішного та ефективного співробітництва між обласною, місцевою владою та підприємствами, яке сьогодні демонструє Кривий Ріг і Дніпропетровський регіон», – підкреслив Олександр Вілкул.

Довідка:
Після першого етапу робіт повністю замінено тротуарне покриття, встановлено дорожні огорожі, відновлено зовнішнє освітлення, замінено комплекси зупинок громадського транспорту. На сьогоднішній день упорядковано такі об'єкти як «Алея слави», «Кленова алея», Дитячий майданчик, футбольний майданчик і майданчик для скейтборду, алея «Альпійські гірки», безліч зон відпочинку. Усі вони складають єдиний художній ансамбль. Загальна вартість робіт складає понад 12 млн грн.

У рамках другого етапу виконані наступні роботи:
відремонтовані і пофарбовані фасади 18-ти будинків,
встановлені малі архітектурні форми: герб міста та герб України,
встановлена арка при вході в парк ім. 50-річчя Радянської України й відремонтовано сам вхід у парк,
замінена конструкція опори кільця 44 квартал з художнім оформленням,
встановлено світлодіодний екран біля готелю «Центральної» розмір монітора 4,48 х 2,78 м, та 33 сіті-лайти.
встановлено 30 двосторонніх лавок,
проведено роботи з художнього світлодіодного підсвічування дерев, будинків і малих художніх форм.
Загальна вартість робіт понад 8 млн грн.
     
У планах на 2012 рік – продовження робіт з благоустрою Жовтневого району Кривого Рогу – ремонт дороги по вулиці Армавірської, відновлення огорож паркової зони парку ім. 50-річчя Радянської України.
  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0