--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Кривій Ріг зустрічатиме День незалежності з упевненістю в завтрашньому дні»

10:05, 22 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Кривій Ріг зустрічатиме День незалежності з упевненістю в завтрашньому дні» Реконструйовано ключові транспортні магістралі, відкрито найбільший в Україні світломузичний комплекс фонтанів, створено понад десяток нових «зелених зон», висаджено більш ніж 10 тисяч дерев, кущів та квітів – це лише декілька цьогорічних показників з благоустрою, з якими Кривий Ріг зустрічатиме 20-ту річницю незалежності України.  

«Сьогодні Кривий Ріг перетворюється на очах. Обласна влада приділяє велику увагу розвитку міста, воно отримує нове обличчя – упорядковані вулиці, відремонтовані будинки, нові дитячі майданчики, комфортні озеленені місця відпочинку. Але головне, ми змінюємо ставлення до благоустрою рідного міста – зробити добру справу для свого району, своєї вулиці та двору – це стає поважною справою. Тому сьогодні майже сорок тисяч криворіжців вийшли на суботник, аби підготувати місто до великого свята – 20-ти річчя Незалежності України», - сказав Олександр Вілкул.

20 серпня, під час суботнику, в місті Кривий Ріг було упорядковано 233 га територій парків, скверів, алей, прибудинкових територій, відкрито 2 нових дитячих майданчика, ліквідовано 36 сміттєзвалищ, очищено від сміття 5,6 км берегів, прибрано від сміття 125 км доріг, відремонтувано тисячу квадратних метрів асфальтобетонного покриття доріг.

Для цього було залучено 55 одиниць техніки (10 навантажувачів, 30 самоскидів, 10 поливо-миючих машин, 3 бульдозери, 2 автогідравличні підйомники). Крім того, у прибиранні доріг було задіяно 8 вакуумних підмітальних машин. За одну робочу зміну така машина прибирає до 100 км узбіч доріг.

Загалом, сьогодні в Кривому Розі ведеться велика робота з благоустрою. Ось лише частина того, що зроблено останнім часом.

Облаштовано велику кількість скверів, у тому числі - сквер ім. Гутовського та парк Ювілейний в Довгінцевському районі, сквер ім. Б.Хмельницького в Жовтневому районі, парк ім. Івана Павлова в Центрально-міському районі, сквер ім. Артема в Саксаганському районі, упорядковано вул. Сонячну в Інгулецькому районі. У кожному оновленому сквері та парку планується відкриття «Галявини казок» - зон відпочинку, прикрашених симпатичними казковими персонажами, майстерно зробленими з дерева та підручних матеріалів.

Цього року в рамках програми розвитку Кривого Рогу голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний спортивний комплекс у Тернівському районі. Комплекс складається з двох відкритих басейнів, спортивної зони та зони відпочинку. Реконструкція спорткомплексу була проведена в рамках губернаторської програми соціального партнерства між обласною владою й ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат». Вартість реконструкції склала 3,1 млн гривень.

Також у Кривому Розі розпочато реконструкцію проспекту Південний. Вартість проекту становить 42,6 млн грн. Окрім заміни дорожнього покриття, передбачено проведення масштабного благоустрою: створення нових зон відпочинку, дитячих майданчиків, відновлення фасадів 29 житлових будинків, які розташовані вздовж проспекту. Крім того, буде виконано реконструкцію паркової зони, на проспекті з'явиться сучасна ілюмінація.
На завершальному етапі знаходиться проект реконструкції вул. Мусоргсьокого. Обидва проекти особисто курує губернатор.

Напередодні свята Незалежності планується запустити унікальний Квітковий годинник.
У 2011 році сума коштів, виділених на озеленення міста, взагалі побила всі рекорди - 21 мільйон 215 тисяч гривень. Для порівняння, у 2010 році на озеленення Кривого Рогу було витрачено 8,4 млн грн.

Завдяки цьому, в поточному році в Кривому Розі заплановано значно збільшити обсяги робіт з озеленення. Зокрема, передбачено висадити в місті понад 2 тис дерев, що в 2,5 рази більше, ніж у 2010 році, 4 000 чагарників, 600 одиниць палісадників, 3500 троянд, квітників на площі в 9 027 мІ і засіяти газонів на площі в 5,6 га.

Здійснюється масштабний проект з розчищення русла річки Саксагань. На ці цілі з обласного бюджету спрямовано 13,5 мільйонів гривень. Наразі ведуться активні роботи з розчищення русла, планується зміцнення та благоустрій берегової лінії, прилеглих парків і зон відпочинку, які створять в місті таку необхідну городянам справжню «зелену зону», де можна відпочити всією сім'єю.

До Дня міста було відкрито найбільший в Україні світломузичний комплекс фонтанів.
«Кривий Ріг зустрічатиме День незалежності з упевненістю в завтрашньому дні. Наші справи говорять самі за себе - розвивається економіка, підвищується комфортність проживання, розпочато вирішення екологічних проблем. Адже ми віримо у власні сили, у наше місто, у наш регіон, у нашу країну», - сказав губернатор.

Заступник міського голови Костянтин Павлов подякував Олександру Вілкулу за потужну підтримку, яку надає обласна влада Кривому Рогу: «За ці два роки, завдяки об’єднанню міських та обласних ресурсів, місто зробило великий крок у розвитку. Сподіваюсь, що на наступній річниці Незалежності наші досягнення будуть дедалі більшими».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых