--.-° --% 0мм

До кінця року у Кривому Розі буде сучасний перинатальний центр

08:33, 18 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

До кінця року у Кривому Розі буде сучасний перинатальний центрЗ метою покращення якості медичної допомоги за ініціативи міського голови Юрія Вілкула активно упроваджуються нові проекти. Зокрема, виконується другий етап реконструкції будівель під другий пологовий будинок з сучасним відділенням патології новонароджених і реанімацією, що забезпечить суттєве зниження малюкової смертності. Цього року буде введена в експлуатацію бактеріологічна лабораторія, пральня, котельня, відділення патології новонароджених і реанімація. Нові об’єкти ще більш розширять функціональні можливості самого пологового будинку.  

У цьому році, після надання пропозиції міською владою Кривого Рогу голові обласної держадміністрації, та завдяки дієвим заходам Олександра Юрієвича Вілкула, було виділено більше 29 млн. тисяч гривень субвенції з державного бюджету на завершення другої черги реконструкції пологового будинку №2.

Зараз допомога новонародженим у тяжкому стані надається на 6 ліжках відділення реанімації та інтенсивної допомоги новонародженим в КЗ «Міська дитяча лікарня №4». Цьогорічна реконструкція будівлі під другий пологовий будинок створить можливість надання медичної допомоги новонародженим на 9 ліжках, при цьому потужність самого пологового будинку зросте з 40 до 76 ліжко-місць, що позитивно вплине на зниження показників дитячої смертності і захворюваності.

Окрім 29 млн. грн., що були спрямовані на виконання будівельно-монтажних робіт та закупівлю обладнання, яке монтується, 8 млн. 955,5 тисяч гривень з державного бюджету надійшли на придбання обладнання, яке не потребує монтажу (меблі, господарські знаряддя, тощо).

За інформацією начальника управління капітального будівництва виконкому міськради Олександра Осадчого, на сьогоднішній день виконані основні будівельні роботи по баклабораторії й пральні. Нині готовність цих об’єктів складає більш ніж 90%, - у бактеріологічній лабораторії завершуються оздоблювальні і сантехнічні роботи, на черзі – оздоблення фасаду. У відділенні патології новонароджених і реанімації відбувається монтаж сантехники, на 95% виконані роботи із заміни стін, перегородок, вентиляції, шахт ліфтів. Виконання всіх робіт триває за графіком.

Усі роботи з реконструкції другого пологового будинку мають бути виконані до кінця поточного року.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0