--.-° --% 0мм

Криворізькі бюджетники отримають якісне соціальне житло

10:43, 16 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворізькі бюджетники отримають якісне соціальне житлоРеконструкція гуртожитку під житловий будинок по вулиці Кустанайській, 6 – важливий крок в реалізації програми зведення соціального житла в Кривому Розі. Її мета – забезпечення соціальним житлом працівників бюджетної сфери міста.

 

Уже декілька місяців за адресою вулиця Кустанайська, будинок 6 (Саксаганський район міста) в приміщенні колишнього гуртожитку провадяться будівельно-монтажні роботи. Зовсім скоро ця будівля буде «окупована» щасливими новоселами, яким ключі від нових сучасних квартир дістануться зовсім безкоштовно.

На реконструкцію будівлі вже колишнього гуртожитку в бюджеті Кривого Рогу на 2011 рік було закладено 14 млн. 908 тисяч гривень; також 2 млн. грн. склала субвенція з обласного бюджету. Враховуючи, що у минулому році ще 366 тисяч гривень були витрачені на проектно-вишукувальні роботи, виконані ПВКТІ «Криворізький Будпроект», повна кошторисна вартість об’єкта складе 17 млн. 274,4 тисячі гривень.

За ці кошти передбачено виконати реконструкцію 5-типоверхової будівлі гуртожитку під житловий будинок на 90 квартир. Кожна блок-секція буде мати 6 квартир на поверсі, при цьому кількість однокімнатних квартир сягне 31 одиниці, двокімнатних – 29, трикімнатних - 30. Загальна площа усіх новопосталих квартир буде дорівнювати 4347 квадратним метрам, з яких по 30 м2 буде припадати на однокімнатні, по 46-47 м2 – на двокімнатні і по 64-65 м2 на трикімнатні квартири.

Право на отримання квартир будуть мати не тільки працівники бюджетної сфери міста, а й люди, які належать до пільгових категорій населення, зокрема інвалідів. Саме тому на першому поверсі будинку двокімнатна квартира перебудовується на однокімнатну для інваліда з улаштування пандуса.

Нині хід будівництва триває за графіком і підрядник вже виконав понад 30% від усього запланованого обсягу робіт. Перевтілення гуртожитку у будинок, який буде відповідати усім сучасним потребам, йде повним ходом. Так, майже на 100% виконані демонтажні роботи, покрівля будинку виконана на 85%, підведена більшість комунікацій, влаштовано 65% стін.
Проектом передбачається підсилення і розширення існуючих балконів, виконання нових вентиляційних каналів в кухнях дво- і трикімнатних квартир. Приміщення усіх 90 квартир перепланується шляхом демонтажу існуючих гіпсоперлітових і цегляних перегородок з улаштуванням перегородок з керамічної полегшеної цегли.

Задля майбутньої економії енергоносіїв і кращої шумоізоляції замість демонтованих дерев’яних віконних блоків відбувається встановлення металопластикових вікон. Після повної заміни усіх комунікацій, у квартирах будуть встановлені газові, водні та електричні лічильники. При цьому для приготування гарячої води в кожній квартирі буде працювати новий електричний водонагрівач. Також в будинку будуть прокладені мережі телефонізації, радіофікації і телебачення. А щоби електричні мережі без проблем витримували підвищену напругу, запланована їх повна заміна.

Водночас утепленим і ефектним буде зовнішній фасад будинку. Його оздоблення планується виконати композитним матеріалом з утепленням мінераловатними плитами.

Наостанок, на території реконструйованого гуртожитку запроектовані відразу 6 майданчиків. Після благоустрою прилеглої до будинку №6 землі, на ній постане ігровий майданчик для дітей, майданчик для відпочинку жильців, для занять фізичною культурою, для сушіння білизни, чистки одягу та для облаштування автомобільної стоянки.

- Ми підійшли до питання будівництва житла не просто як до передачі в експлуатацію певної кількості квадратних метрів. Зводячи нове житло, місцева влада хотіла щоб воно було максимально зручним для їх власників. Тому ми прискіпливо підійшли до облаштування як самих квартир, так і прилеглої до нового будинку території. Так що проживання на вулиці Кустанайська, 6 нічим не буде нагадувати умови мешкання в гуртожитку, а буде більш комфортнішим і якіснішим, ніж у більшості жилмасивів Кривого Рогу, - прокоментував міський голова Юрій Вілкул.

Значна частка квартир у новому будинку буде надана саме працівникам медичної галузі, що позитивно вплине на вибір молодими лікарями Кривого Рогу як престижного місця своєї подальшої кар’єри.

Орієнтований термін вводу об’єкта в експлуатацію призначений на грудень поточного року.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0