--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Рішення сесії облради спрямовані на покращення якості життя жителів області»

09:27, 13 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Рішення сесії облради спрямовані на покращення якості життя жителів області»За ініціативою голови облдержадміністрації Олександра Вілкула сесія облради ухвалила низку важливих рішень щодо перерозподілу коштів обласного бюджету. Усі вони, за словами губернатора, спрямовані на покращення якості життя жителів Дніпропетровщини.  

Зокрема, рішенням сесії виділені кошти:
на програми забезпечення державних соціальних гарантій і форм адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян у сумі 661 тис грн.
на програму «Молодь Дніпропетровщини» – понад 1 млн грн (стипендії кращим учням ПТУ, студентам і аспірантам ВНЗ (544 тис грн), а також гранти для молодих учених (600 тис грн);

на проведення проектно-вишукувальних робіт з реконструкції приміщення по вулиці Космічній, 13 у Дніпропетровську під перинатально-акушерське відділення і клінічну лабораторію обласної дитячої клінічної лікарні – понад 3 млн грн;

на коригування проектно-кошторисної документації з реконструкції дитячого табору імені Олександра Матросова, що в селі Орлівщина Новомосковського району, виділено 2,3 млн грн;

на фінансову підтримку театрів – 1,2 млн грн;

на забезпечення підприємств ЖКГ лічильниками тепла та води – майже 3 млн грн;

Крім того, за результатами виїзних засідань колегії облдержадміністрації та зустрічей Олександра Вілкула з активами міст Синельникове й Новомосковськ планується виділити кошти на благоустрій цих міст. Близько 2 млн грн – місту Синельникове на благоустрій місцевого парку. Майже 6 млн грн – на ремонт доріг, каналізації й благоустрій Новомосковська. Це ті пропозиції, які узгоджені з мерами зазначених міст і робочою групою на чолі з народним депутатом України Миколою Солошенко, що була створена за дорученням губернатора в Новомосковську.

На введення в експлуатацію об'єктів капітального будівництва, які знаходяться на стадії завершення, пропонується виділити 5,36 млн грн.

Зокрема, на:
водовід по вулиці Перемоги в Тернівці,
артезіанські свердловини та мережі водопостачання в селі Партизанське Дніпропетровського району,
котельня в селі Лобойківка Петриківського району,
газифікація сіл Малософієвка Криничанського району, Шульговка Солонянського району, Олексіївка Юр'ївського району,
ремонт покрівлі школи селища Лихівка П'ятихатського району,
       
Також за ініціативою Олександра Вілкула було збільшено загальний обсяг витрат на виконання природоохоронних заходів на 31,5 млн грн. Ці кошти планується направити на реалізацію заходів регіональних програм екологічної спрямованості (з розвитку водного господарства, з ліквідації наслідків підтоплення територій та з моніторингу навколишнього середовища Дніпропетровщини).

«Переконаний, що прийнявши рішення з цих соціально важливих питань, обласна влада зробила черговий крок у соціально-економічному розвитку нашого регіону, розвитку його територій та підвищення якості життя мешканців нашої області. А це – головна мета нашої діяльності як обласної влади», – сказав Олександр Вілкул.     
     

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0